Afyonkarahisar Artık Başka İle Hasta Göndermeyecek

Afyonkarahisar, yapımına geçtiğimiz yıl başlanan 400 artı 200 yataklı devlet hastanesinin tamamlanmasıyla artık civar illere hasta göndermek yerine hasta kabul eden bir il olacak.

Afyonkarahisar Artık Başka İle Hasta Göndermeyecek
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 400 artı 200 yataklı hastane inşaatının çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. Afyonkarahisar'da sağlık alanında yapılan en büyük yatırımın 400 artı 200 yataklı devlet hastanesi olduğunu belirten Yemenici, 2007'den beri Sağlık Bakanlığı'nın yatırım programında olan ve 2008 yılında inşaatına başlanan hastanenin yüzde 90 oranında fiziki gerçekleşmesine sahip olduğunu ifade etti. Yemenici,
"İnşallah bu yılın ortalarına doğru bir aksilik olmazsa Haziran gibi hizmete açacağız. Donanım eksiklikleriyle ilgili çalışmaları Ekim ayında yaptık, bitirdik. Bu yıl kullanılmak üzere 3,2 milyon lira İl Özel İdare'ye aktardık" dedi.

"ÖZEL HASTANE KONFORUNDA BİR HASTANE OLACAK"
400 artı 200 yataklı hastanenin en son teknoloji ile yapıldığını dile getiren Yemenici, Türkiye genelinde bu şekilde yapımı süren 50 ile 60 hastanenin bulunduğunu kaydetti. Yemenici, "Hastanenin en büyük özellikleri arasında kapılarının 120 santimetre genişliğinde olması. Çünkü hasta yatakları kolay girip çıksın diye. 30 süit odamız var. Biz ilk etapta 400 yatağı tek kişi düşünüyoruz. Yani her bir odaya tek kişi düşünüyoruz. Eğer ileride hasta potansiyeli artarsa yatış oranı yükselirse çift kişilik
olabilecek odalarımız var. Hastanenin potansiyelinin artması ile yatak kapasitesi 600'e yükselebilir" şeklinde konuştu.
Özel hastane konforunda bir hastaneyi Afyonkarahisar'ın kazanacağını belirten Yemenici, "Hastane çoğu özel hastaneden ileri olacak, ileri seviyede olanların düzeyinde olacak. A sınıfı bir hastane olacak" diye konuştu.

"2012'DE SAĞLIK KAMPUSU HALİNE GELECEK"
Hastanenin yanına 250 yatak kapasiteli Çocuk Doğum ve Bakım Hastanesi'nin de yapılacağını belirten Yemenici, şöyle devam etti:
"Bunun da projesi hazırlandı. Mart ayında ihalesine çıkılacak. TOKİ tarafından yapılacak. Hastanenin hemen acil girişine yapılacak. O da modern tek kişilik odalardan oluşan dev bir hastane olacak. Bu yıl içinde temeli atılır ve 2011 sonu gibi de biter. Ayrıca otogara bakan tarafa da 150 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi planlandı. Onun da ihale aşaması devam ediyor. Onun da temelinin 2010 yılında atılması planlanıyor."

"EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE DÖNÜŞEBİLİR"
Bu hastanelerin tamamlanmasının ardından Afyonkarahisar'ın sağlık kampüsüne ulaşacağını bildiren Yemenici, üç hastane bir arada olunca toplam bin yataklı devasa bir sağlık kampüsünün oluşacağını söyledi. Yemenici, hastane tamamlandıktan sonra bölgede tek olacağını ifade ederek, "Bu kompleks bittiğinde artık biz Eskişehir'e ve diğer illere olan hasta sevklerimiz çok büyük ölçüde azalacak ve diğer illerden bizim buraya hasta geleceğini umut ediyorum. Böyle güzel binalarda hizmet verince burayı tercih eden
hekim sayısı da artacaktır. İleride burası eğitim, araştırma hastanesine de dönüşebilir" dedi.
Yemenici, hastanenin toplam maliyetinin 75 milyon lira olacağını sözlerine ekledi.