Ayöp Üyeleri Stand Açtı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri KPSS'yi protesto etmek için stant açarak imza kampanyası başlattı.

Ceylanpınar AYÖP üyeleri, KPSS'nin kaldırılması için ilçe merkezine yakın bir yerde stant açarak imza kampanyası başlattı. Özgün müzik eşliğinde başlatılan imza kampanyasına ilçe halkı yoğun destek verdi. Stant çevresinde KPSS'yi protesto eden dövizler yapıştıran AYÖP üyeleri standın 2. gün boyunca açık kalacağını belirtti. Ülkemizde 300 binden fazla öğretmen açığı olduğunu kaydeden AYÖP Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Abdurrahman Çelik, "Bizler yıllardır 'öğretmen açığımız yok' söylemlerine rağmen
bilinçli ve tercihli bir şekilde ataması yapılmayan öğretmenleriz. Biz öğretmenler olarak iş güvencesinden yoksun ücretli öğretmen adı altında ayda 400 veya 600 TL arasında asgari ücretle, devlet okullarında ve dershanelerde kölece çalıştırılan öğretmenleriz. Tüm olumsuzluklara ve ayrışmalara karşı bir ses olarak bir araya geldik" dedi.