Yolcu otobüsüne bomba ihbarı polisi alarma geçirdi

İstanbul'dan İzmit'e giden bir yolcu otobüsünde bomba olduğu yönünde yapılan ihbar, İstanbul polisini alarma geçirdi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişe

İstanbul'dan İzmit'e giden bir yolcu otobüsünde bomba olduğu yönünde yapılan ihbar, İstanbul polisini alarma geçirdi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde durdurulan otobüste yapılan aramada herhangi bir patlayıcı madde bulunamadı. Polisin otobüsteki 2 kişiyi gözaltına alması dikkat çekti.

155 hattından polisi arayan bir kişi, Büyük İstanbul Otogarı'ndan İzmit'e hareket ettiği öğrenilen 41 K 6441 plakalı yolcu otobüsünde bomba olduğu yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine İstanbul polisi alarma geçti. Otobüsün geçiş güzergahlarında önlem alan polis, otobüsü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde durdurdu. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri de otobüsü didik didik aradı. Aramalara rağmen otobüste herhangi bir patlayıcı madde bulunamadı. Bu arada, polisin otobüste bulunan 2 kişiyi gözaltına alması dikkat çekti. Aramanın ardından otobüs güzergahına devam etti.

Yolculardan bazıları, "Bomba ihbarı vardı. Yaklaşık 2 saattir burada bekliyoruz. Arama yapıldı, bir yolcuyu gözaltına aldılar." diyerek olayı anlattı. Basın mensuplarının, "Canlı bomba mı vardı?" sorusunu yolcular, "Galiba. Aramayı köpeklerle birlikte yaptılar bir şey bulamadılar. Ancak yolcuyu çantasıyla birlikte gözaltına aldılar." şeklinde cevapladı.