Vali Kızılcık: Bir kişiye dahi istihdam sağlayacak yatırımcıya her türü kolaylığı sağlamaya hazırız

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ilde bir kişiye dahi istihdam sağlayacak yatırımcıya her türü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Vali

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ilde bir kişiye dahi istihdam sağlayacak yatırımcıya her türü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Vali Kızılcık, Zorlu Grand Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılı faaliyetleri ve 2011 yılı hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eğitimde başarı düzeyini artırmak için 2009 yılında ülke genelinde ilk 10 hedefi koyduklarını hatırlatan Kızılcık, 2010'da 21. sıraya gelindiğine değindi.

2010 yılında hayırseverlerin desteği ile 6 eğitim kurumu protokolü imzaladıklarını kaydeden Kızılcık, silah ruhsatlarından alınan ücretlerle bir anaokulu yaptırmayı planladıklarını, bu konuda hazırladıkları projenin ihale aşamasına geldiği bilgisini verdi.

Kişisel silahlanmaya kesinlikle karşı olduğunun altını çizen Kızılcık, "Fakat Trabzonumuzda bu alanda inanılmaz bir talep var. Ve bu talebi de maalesef bizim üzerimize çok fazla olarak iletiyorlar. Tüm kamuoyundan bu konuda bana destek olmasını istiyorum." dedi.

KÖYDES projesi kapsamında bu yıl 50 milyonunun üzerinde kaynak geldiğine işaret eden Kızılcık, köyleri su ve yol yapımı konusunda bu kaynağın en verimli şekilde kullanıldığını ifade etti. Kızılcık, Ankara'dan gelen bu kaynağın yanı sıra İl Özel İdaresi'nin kendi kaynaklarıyla da kırsala yönelik hizmetler yapıldığını söyledi. Vali Kızılcık, içme suyu ile köprü ve menfezlerin haricinde yıl içerisinde köylerde 29 kilometre stabilize, 87 kilometre asfalt ve 68 kilometre beton yol yapıldığını belirtti.

TURİZME YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Trabzon'un turizm alanında tarihi, kültürel ve doğal zenginliğinden daha fazla faydalanması için yoğun çalışmalar yürüttüklerini anlatan Kızılcık, proje çalışmaları devam eden Ortahisar Projesi'nin önemine dikkat çekti. Kızılcık, Zağnos ve Tabakhane vadileri ile Ortahisar'da yapılacak düzenlemeler ile bu bölgenin dünyanın en önemli tarihi ve turizm mekânlarından birisi haline geleceğine olan inancını dile getirdi.

Kentte yaşanan konuklama sorununa ilişkin çalışmalara da değinen Vali Kızılcık, İl Özel İdaresi'ne ait 15 dönümlük araziyi beş yıldızlı otel yapımı için tahsis ettikleri Hilton Otelleri'nin sözleşmeye rağmen vazgeçtiğine işaret etti. Bu nedenle ilgili kuruluşu dava ettiklerini bildiren Kızılcık, bu konuda yurt içi ve yurt dışından yeni girişimcilerin de olduğu müjdesini verdi.

Turizm alanında yayla kentlerin daha etkin değerlendirmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Kızılcık, bir süredir çalışmaları devam eden Doğu Karadeniz Master Planı'na da değindi.

Proje ile Samsun'dan Artvin'e kadar tüm yaylaların sahile inmeden birbiriyle bağlantılarının kurulacağını kaydeden Kızılcık, turistlerin daha rahat koşullarda konaklamalarını sağlayacak tesislerin de yapılacağını dile getirdi. Doğayı tahrip ederek turizmin geliştirilemeyeceğini anlatan Kızılcık, "Bu çalışmalar yürütülürken ana hedef yeni yolların yapılması olmayıp mevcut standart yolların onarılmasıdır. Bu çevre sayesinde turizmi geliştireceğimize inanıyorum. Biz doğayı tahrip ederek turizmi geliştirmek istemiyoruz, tersine doğal güzelliklerimizi muhafaza ederek. Ancak ulaşımı ve konaklama imkânlarını rahatlatarak Doğu Karadeniz Bölgemizde turizmi geliştirmek ve burayı bir cazibe merkezi haline getirmek arzusundayız." ifadelerini kullandı.

Bölgenin kalkınmasında ve istihdam açığının giderilmesinde yatırımların çok önemli olduğuna dikkat çeken Kızılcık, bir kişiye dahi istihdam sağlayacak yatırımcıya her türü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Trabzon'un yatırımda öncelikli ve teşvik kapsamında olduğunu da hatırlatan Vali Kızılcık, organize sanayi bölgeleri, üniversitesi, teknokenti ve ulaşım kolaylığı ile yatırımcı için avantajlı olduğunu dile getirdi.