Taksim'de yılbaşı temizliği

Taksim Meydanı'nda yapılan yılbaşı kutlamalarının ardından İstiklal Caddesi ve çevresindeki sokaklar temizlendi. Sabah erken saatlere kadar süren eğle

Taksim Meydanı'nda yapılan yılbaşı kutlamalarının ardından İstiklal Caddesi ve çevresindeki sokaklar temizlendi. Sabah erken saatlere kadar süren eğlenceler nedeniyle sokaklara saçılan çöpler, temizlik işçileri tarafından toplandı.

Eğlencelerin devam ettiği sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Beyoğlu Belediyesi temizlik işçileri de mesaiye başladı. Görevliler özellikle İstiklal Caddesi ve meydan çevresinde yoğunlaşarak çalışmalara başladı. Bütün alan ve ara sokaklar basınçlı su sıkılarak temizlendi, çöpler toplandı. Temizlik işçilerinin çalışmaları saat 09.00 sıralarına kadar devem etti.

Görevliler, eğlenceler nedeniyle oluşan çöplerin toplanmasının uzun süre aldığını ancak çok sayıda temizlik işçisinin erken mesaisiyle çöplerin toplandığını belirtti. Kendilerinin psikolojik olarak etkilenmelerinin söz konusu olmadığını kaydeden temizlik görevlileri, ekmek parası kazanmak için bu işi yaptıklarını dile getirdi.