Sağlık Bakanlığı: Mardin'deki patlamada hastalar açısından herhangi bir risk yok

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde meydana gelen patlama sonrası hastane

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde meydana gelen patlama sonrası hastanenin kullanımda olduğunu hastalar açısından herhangi bir risk olmadığını bildirdi.

Mardin'de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde bir işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan, tedavi gören hastaların başka hastanelere nakil edildiğini, hastalar açısından herhangi bir risk bulunmadığını belirtti.

Sabah saat 11.00 civarında patlamanın meydana geldiğini dile getiren Şencan, "Hastanenin oksijen ünitesinde bakım sırasında bir iş kazası meydana geldi. Oksijen borularındaki sızma nedeniyle yapılan çalışmada teknisyen arkadaşın kontrolü sırasında çıkan bir kıvılcım nedeniyle patlama olmuş. Patlama nedeniyle işçi arkadaşımız maalesef yaşamını yitirdi. Patlama sonrası hastanede başlayan yangın hemen söndürülmüş ve hastalar başka hastanelere tahliye edilmiştir. Hastane binası kullanımda ve hastalar açısından bir risk yok." dedi.

Şencan, ayrıca, olayın meydana geldiğini hastanede incelemede bulunmak üzere Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı üzerine Mardin'e bir genel müdür yardımcısı ve müfettişin gönderildiğini sözlerine ekledi.