Mersin Üniversitesi Rektörü Aydın: Uluslararası yayın sıralamasında gerilere düştük

Mersin Üniversitesi Rektörü Suha Aydın, uluslararası indekse giren yayın sayılarının, üniversiteleri değerlendirme ölçütlerinden biri olduğunu belirte

Mersin Üniversitesi Rektörü Suha Aydın, uluslararası indekse giren yayın sayılarının, üniversiteleri değerlendirme ölçütlerinden biri olduğunu belirterek, yayın sayısında son yıllarda Mersin Üniversitesi'nin gerilere düştüğünü söyledi. Aydın, 160 üniversite içerisinde 30. sıralarda olduklarını ifade etti.

Öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı 0,70'lerde iken bu sayının 0,30'lara gerilediğini de belirten Aydın, "Bu sayıyı yükseltmek, hepimizin görevi olmalı. Uluslararası indekslere giren yayınlara göre değerlendirme yapmanın doğru bir değerlendirme olmadığını söyleyebiliriz. Belki gerçek bir değerlendirme değil ama kabul gören bir değerlendirme" diye konuştu.

TÜBİTAK projelerinin çoğaltılması gerektiğini ifade eden Aydın, bu amaçla Proje Destek Birimi'ni oluşturduklarını kaydetti.

Aydın, birimin proje hazırlamak isteyenlere hem teknik hem de bürokratik engelleri ortadan kaldırmak konusunda destek sağlayacağını dile getirdi ve bu birimden destek alınması tavsiyesinde bulundu. Merkezi Araştırma Laboratuarının daha iyi projeler üretilebilmesi için cihaz ve teçhizat alımı yapılacağını belirten Aydın, ihtiyaçların belirlenmesi konusunda tüm öğretim elemanlarının görüşlerini almak istediklerini sözlerine ekledi.