Kar Duası Kabul Oldu

Son yılların en sıcak Aralık ayını geçirmesi nedeniyle sendika üyeleri ve aşıkların kar duasına çıktığı Erzurum, yeni yıla karla uyandı

Kar Duası Kabul Oldu
Son yılların en sıcak Aralık ayını geçirmesi nedeniyle sendika üyeleri ve aşıkların kar duasına çıktığı Erzurum, yeni yıla karla uyandı. Yılbaşı sabahı olması nedeniyle yoğunluğun fazla olmadığı kent merkezinde belediye ekipleri kaldırımları temizlerken, bazı vatandaşlar karın keyfini kartopu oynayarak çıkardı.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) üyesi din adamları son yılların en sıcak Aralık ayını yaşayan Erzurum'a kar yağması için dua etmiş, sazın teline bu kez kar için vuran halk ozanları ise kar sıkıntısını dile getirmişti.
25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na sayılı günler kala kentte hakim olan karsızlık korkusu, yeni yılla birlikte kayboldu. Erzurum, sıcak geçen Aralık ayının aksine 2011'e karla uyandı. Dün akşam saatlerinden itibaren hafif yağan kar, bugün etkisini artırarak cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri karla kaplı kaldırım ve caddeleri açmak için çalışırken, bazı vatandaşlar uzun bir aradan sonra gelen karın keyfini kar topu oynayarak çıkardı. Arabalarının camlarını,
işyerlerinin önünü temizleyen vatandaşlar, "Erzurum'a kar yakışır. Kış Oyunları öncesi karın yağması bizi sevindirdi" dediler.
Öte yandan, Palandöken Kayak Merkezi'nde 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, kent merkezinde 5 santimetre olarak ölçüldü.