Erciş'te Vergi Rekortmenlerine Plaketleri Verildi

Van'ın Erciş ilçesinde 2009 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine düzenlenen bir törenle teşekkür plaketleri verildi.

Erciş'te Vergi Rekortmenlerine Plaketleri Verildi
Erciş Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen plaket törenine, İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Aslan, 2009 yılı vergi rekortmenleri ile 30 yılını doldurmuş üyeleri ödüllendirmek için toplandıklarını belirterek, "Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan kayıt dışı ekonomidir. Bizler kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almadıkça ülke kalkınması sağlıklı olmaz vergisini düzenli ödeyen esnafa da büyük haksızlık olur. Bu vesileyle 2009 yılında kurumlar ve gelir vergisi sıralamasında ilk 10'na giren firmalarımıza ve 30 yılını dolduran üyelerimize teşekkür eder, vergi rekortmenleri ödül törenine katılmanızdan dolayı şükranlarımı sunarım" dedi.
Erciş İlçe Kaymakamı Ramazan Fani ise, ilçenin ciddi bir potansiyeli olduğunu belirterek, "Organize Sanayi Bölgesi'nin yeri büyük ölçüde beli oldu. Yalnız hukuki anlamda yerin kesinleşmesi için bir jeolojik etüt raporu ile ölçekli haritanın hazırlanması gerekiyor. Ayrıca, bu haritalar hazırlandıktan sonra söz konusu bir alanın üzerindeki mera ve ot bedelinin yatırılması gerekiyor. Yaklaşık 70-80 bin TL'lik bir maliyet gerekiyor. Bu masrafların karşılayıp hukuki prosedürü tamamladıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi'nin yeri kesinleşmiş olacaktır. 2011 yılı itibariyle de bu prosedür tamamlanırsa yatırım programına alınacak ve alt yapıyla ilgili çalışmalara başlanacaktır. Bu arada, yatırımcılarımız 2012 yılından itibaren Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlara başlayabilecek. Ben Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçemiz için son derece önemli olduğumuzu düşünüyorum. Bu bağlamda sanırım vergi rekortmeni olan esnaflarımıza plaketlerini takdim edeceğiz ve yine ticaretle uğraşıp 30 yılını dolduran esnaflarımıza teşekkür belgelerini vereceğiz. Ben bu zamana kadar Erciş'in ticaretine, sanayisine, ekonomisine yapmış olduğunuz katkılar için hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci de yaptığı konuşmada Erciş Ticaret ve Sanayi Odası ile Erciş Vergi Dairesi'nin ortaklaşa olarak geleneksel hale getirdiği ödül verme töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiftci, "Her şeyden önemlisi bir ülkenin kazançların değerlendirilmesi, verilen vergilerin milletimize hizmetlerin sağlıklı bir şekilde ulaştırılması, ilçemizde yatırım yapıp kazançlarını vergilendiren tüm iş adamlarımıza, esnaflarımıza, tüccarlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, vergi rekortmenleri plaket ve ilçede 30 yılının dolduran esnaflara da teşekkür belgeleri verildi. Tören sonunda topluca hatıra fotoğrafı çekilirken, davetliler onuruna bir de kokteyl düzenlendi.