Emniyet Müdürü Doğan: Bitlis Türkiye'nin en huzurlu illeri arasında

Bitlis Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, 2010 yılı değerlendirmesini yaptı. Doğan, Bitlis'in diğer illere oranla asayiş yönünden Türkiye'nin en huzu

Bitlis Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, 2010 yılı değerlendirmesini yaptı. Doğan, Bitlis'in diğer illere oranla asayiş yönünden Türkiye'nin en huzurlu illeri arasında yer aldığını söyledi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü 2010 yılı içerisinde yapmış olduğu çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Terörle Mücadele, Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüklerinin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgilerin yer aldığı toplantıya Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da katıldı. Emniyet Müdürü Doğan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışmalarıyla ilgili olarak, "Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde Şube Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar kapsamında ilimiz genelinde Uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak ve nakletmek suçu ile ilgili 66 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda, 682 kilo 780 gram uyuşturucu eroin maddesi, 115 kilo 603 gram uyuşturucu esrar maddesi, 24 kök hint keneviri bitkisi ve 40 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak 178 şüpheli şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak bulundurmak ve nakletmek suçundan yasal işlem yapılmıştır." dedi.

Gümrük Kaçağı, Sigara Kaçakçılığı Ticareti yapmak bulundurmak ve nakletmek suçundan, Gümrük Kaçağı Akaryakıt kaçakçılığı, sahte para ve resmi evrakta sahtecilik suçlarıyla ilgili 337 operasyon düzenlendiğini açıklayan Doğan, "Düzenlenen bu operasyonlarda, 2 milyon 660 bin 893 paket kaçak sigara, 12 bin 812 litre motorin, 7 adet sahte belge, 62 yasadışı göçmen şahıs, 41 adet sahte para ele geçirildi. Bu suçlarla ilgili 581 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatılırken bunlardan 45'i tutuklanmıştır." şeklinde konuştu.

Doğan, Terörle Mücadele Şubesi çalışmalarıyla ilgili olarak, "Terör örgütlerinin yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirme, polis-halk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla il ve ilçelerimizde, 5 öğrenci yurdunda kalan öğrencilere seminerler verildi. 302 öğretmene Çevreye Uyum Semineri, Şehit Gazi ve İhtiyaç Sahibi 123 aile ziyaret edilerek gıda ve giyim yardımında bulunuldu. Bitlis merkez ve Tatvan'da 100 aile çocukları ile birlikte Vangölü'nde feribot gezisi düzenlenmiş. SODES kapsamında ilimiz genelinde 40 öğrenci hazırlık kursuna gönderildi. Ahlat'ta 'Fotoğraflarla Çanakkale' konulu resim sergisi açılmış ve bu sergiyi yaklaşık bin kişi ziyaret etmiştir. Bin 160 öğrenciye sinema gösterimi sunulurken, 3 bin 50 öğrenciye de eğitim malzemesi yardımında bulunuldu. Operasyonel faaliyetler kapsamında ise, yine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde terör örgütüne üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak ve terör örgütü propagandası yapmak suçları ile ilgili olarak meydana gelen 56 olayda toplam 265 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 46'sı tutuklanmıştır. Geri kalanlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan uygulamalarda ve meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili çalışmalarını açıklayan Doğan, "Asayiş Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında, 20 adet tabanca, 7 adet uzun namlulu silah, 23 adet bıçak, 341 adet mermi ve diğer malzemeler ele geçirilmiştir. Hakkında arama kaydı bulunan 298 kişi yakalanarak adli birimlere sevk edilmiştir. 401 adet mala karşı suç (çeşitli yerlerde mala verilen zararlar) ile ilgili olarak 701 şüpheli, 1126 adet şahsa karşı suçlarla ilgili olarak 2088 şüpheli ve kabahatler kanunu kapsamında 232 kişi hakkında 19 bin 313 TL. para cezası uygulanmıştır." ifadelerini kullandı.

İlköğretim öğrencilerine yönelik olarak Milli Eğitim Müdürlüğüyle koordineli olarak 22 okul da tehlikeler ve riskler konusunda broşürlerle bilgilendirildiklerini de söyledi.