Elbistan yeni yıla kitap okuyarak girdi

Elbistan Belediyesi ile kent konseyinin düzenlediği 1. Kültür Eğitim ve Kitap Fuarı açıldı. Fuarın ilk günü dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene,

Elbistan Belediyesi ile kent konseyinin düzenlediği 1. Kültür Eğitim ve Kitap Fuarı açıldı. Fuarın ilk günü dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, Kent Konseyi Başkanı Mükrimin Yinanç, İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İki ayrı çadır şeklinde ayarlanan fuarın bir kısmında kitap sergisi açılırken diğer kısmında yazar ve sanatçıların programlarını gerçekleştirebilmesi için ayrı bir bölüm oluşturuldu. Fuarın açılışında konuşan Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, fuarın Elbistan'a hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Küçük, "2011 yılına başladık. Yeni yılın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kültür ve sanat programlarımızdan bir tanesini daha Elbistanımızda yapıyoruz. Bir hafta devam edecek etkinlik için bugün ilk startı veriyoruz. Burada kitap okunacak güzel çalışmalar gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Daha sonra günün ilk etkinliği gerçekleştirildi. Fuar kapsamında ilk gün Adem Tuzcu tarafından müzik ziyafeti gerçekleştirildi. Fuarın ilerleyen günlerinde yazarlar sunum ve konferans gerçekleştirecek. Ayrıca toplu olarak kitap okuma organizasyonları yapılacak.