Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılının Türkiye adına önemli bir vizyon olduğunu belirtti.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bartın'ın Amasra ilçesinde Hema Endüstri A.Ş. tarafından yapımı süren kuyu açma çalışmalarını yerinde inceledi. Madenlerde özellikle güvenliğe önem verdiklerini belirten Dinçer, "Yatırımcımıza çok teşekkür ederiz. Aşağıya indik. Bu çalışmalar ülkemiz için faydalı ve yararlıdır. Çalışmaların devamını temenni ediyoruz. Bizim için çok yeni bir şey değil. Daha önce yer altı madenlerini dolaştık. Bu kuyuyu özel sektör açtı. Türkiye'nin çap itibariyle en büyük
kuyulardan birisi. Yaklaşık 600 metre aşağı iniyoruz ve 8 metre çapı var. Hazırlıklar çok modern yapılmış, her türlü tedbir düşünülmüş. Bu yönüyle oldukça iyi bir kuyu. İyi bir çalışma çıkarmışlar" dedi. Çalışmaların genellikle iki boyutlu olduğunu anlatan Dinçer, şöyle konuştu: "Bir tanesi uzun dönemli vizyona dayalı bir hedef belirleme yöntemi. 2023 yılı için Türkiye adına bir vizyon ortaya koyduk. Bakanlar Kurulu olarak o vizyona ulaşmak için de, yıldan yıla ve 3 yıllık projeler şeklinde program
yürütüyoruz. 3 yıllık stratejilerimiz var onları orta vadeli programlarla belirliyoruz ve yıllık hedeflerimiz var. Onu da bütçeyle ortaya koyduk. Çalışmalarımızı adım adım atarak hedeflerimize doğru ilerliyoruz."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, daha sonra Hema Endüstri A.Ş. tarafından açılan 8 metre çapında eksi 600 metre derinliğindeki kuyuya indi. Bakan Dinçer, kuyuda incelemelerde bulundu.
(MAO-HO-Y)