Bakan Babacan Antalya'da Cenazeye Katıldı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Antalyaspor kurucu üyesi Gazeteci Suphi Türel'in cenaze namazına katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Memur-Sen tarafından verilen iftar yemeğine katılmak için Antalya'ya geldi. Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Mehmet Seyman tarafından karşılanan Babacan, ardından kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden 84 yaşındaki Suphi Türel'in Muratpaşa Cami'nde kılınan cenaze namazına katıldı. Babacan, cenaze namazının ardından Türel'in oğlu Antalya Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Menderes Türel ve Antalyalı gazetecilere başsağlığı diledi.
Cenaze namazına Babacan ile birlikte Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AK Parti Antalya Milletvekilleri Abdurrahman Arıcı ile Sadık Badak, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, turizmciler, sendika temsilcileri ile yerel yöneticiler katıldı.
1927 yılında Antalya'da doğan Suphi Türel, ilk, orta ve lise öğrenimini Antalya'da tamamladı. 1949 yılında İleri gazetesini çıkaran ve Antalya'nın ilk gazetecileri arasında yer alan Suphi Türel, İstanbul gazetelerinin de Antalya muhabirliğini yaptı. Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Antalyaspor'un da kurucu üyeleri arasında yer alıyordu. Türel, basın şeref kartı sahibiydi.