Eşrefpaşalılar, İzmir'de ikinci galayı yaptı

Türkiye'yi, 'bizim mahalle'yi ve İzmirli Eşrefpaşalıları anlatan, Hollywood'da da ödül alan "Eşrefpaşalılar" isimli sinema filmi, yoğun istek üzerine

Türkiye'yi, 'bizim mahalle'yi ve İzmirli Eşrefpaşalıları anlatan, Hollywood'da da ödül alan "Eşrefpaşalılar" isimli sinema filmi, yoğun istek üzerine İzmir'de ikinci defa gösterime girdi. Filmin yapımcısı Ankara Sanatevi (ANSE) Yönetim Kurulu Başkanı M. Yusuf Kulaksız, "Önümüzdeki günlerde, 'bizim mahallemiz'i anlatan iki film daha gösterime hazırlanıyor." şeklinde konuştu.

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin organize ettiği, yapımcı, yönetmen ve oyuncuların katıldığı ve yine bütün salonların dolduğu filmin ikinci galasına, İzmir'in bürokratları da yoğun ilgi gösterdi. Karaca Sineması'nda hafta boyunca gösterimde olacak filmin galası kokteyl, filmin seyredilmesi ve ardından ödül töreniyle devam etti. Burada konuşan yapımcı Kulaksız, mert, doğru, dürüst ve küfürsüz Türk insanının, inançlara saygılı ve bağlı, demokrat yaşamını "bizim mahalle" olarak niteledi. Yusuf Kulaksız, "bizim mahallemizi anlatan birisi komedi, diğeri drama olmak üzere iki film daha hazırlanıyor. 2011'de gösterime gireceklar. Bunlara ihtiyaç vardı, devamı gelecek." dedi. İZDİM Başkanı Mustafa Acar ise Eşrefpaşalılar'ın kültürlerarası diyaloğun sağlanması açısından önemli bir film olduğunu, yoğun istek üzerine İzmir'e de ikinci defa getirdiklerini söyledi.