'Mor Ve Ötesi' Side'de Konser Verecek

Türkiye'nin ünlü rock gruplarından Mor ve Ötesi, 29 Ekim'e kadar devam edecek olan 'Side 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında 18 Eylül'de Side Limanı'nda konser verecek.

1995 yılında kurulan Mor ve Ötesi, ilk çıkışlarını 1996 yılında çıkardıkları şehir albümü ile yaptılar. Harun Tekin, Kerem Özyeğen, Burak Güven, Kerem Kabadayı'dan kurulu grup, kuruldukları tarihten itibaren hayran kitlesi her geçen gün artan grup, ilk albümlerinden sonra çıkardıkları 4 albüm ile başarılarına devam ettiler ve bu albümlerle birçok ödül kazandılar. Bu yıllar ilersinde yurt içi ve dışı konserlere devam eden Mor ve Ötesi, 2008 yılında 'Cambaz' adlı parçaları ile Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil etmişlerdi.
KONSER ÜCRETSİZ İZLENEBİLECEK
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Side Kültür ve Sanat Festivali, Side Belediyesi tarafından gerçekleştirilirken, sanat yönetmenliğini Remzi Buharalı yürütüyor. Bütün etkinliklerin ücretsiz izlenebildiği festival, bu yıl Avrupa Festivaller Birliğine (EFA) de üye kabul edildi. Side Festival'i ayrıca konser ve gösterilerini Antik Tiyatro, Tarihi Köy Meydanı, Apollon Tapınağı ve Tarihi Limanında konserlerini gerçekleştiriyor. Sanatın 10 farklı rengini programında bulunduran Side festivalinde toplam 23 etkinlik yer alıyor. Festival Ensemble Enixus, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Josef Landway, Grup Tanini gibi önemli konserlerle devam edecek.