Bbp Genel Başkanı Topçu: 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin Olacak'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Önümüzdeki seçimde öyle bir irade koyacağız ki, Meclis'in arkasında yazan yazı hayata geçecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Önümüzdeki seçimde öyle bir irade koyacağız ki, Meclis'in arkasında yazan yazı hayata geçecek. Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletin olacak" dedi.
BBP Lideri Topçu, Parti Genel Merkezi'nde referanduma ilişkin değerlendirmede bulundu. Sağduyunun galip geldiğini belirten Topçu, "İnşallah ülkemiz için hayırlı bir sonuç çıktı" diye konuştu.
Büyük Birlik Partisi'nin 'hayır' oyu verenleri asla belli bir kesimin tarafı olarak görmediklerini kaydeden Topçu, "Yüzde 42'lik 'hayır' oyu bana açık ve net şunu ifade ediyor: Yamalıklı bohça haline getirdiğiniz Anayasa, bu millete dar geliyor. Önümüzdeki seçimde öyle bir irade koyacağız ki, Meclis'in arkasında yazan yazı hayata geçecek. Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletin olacak. Buradan bütün toplumu rahatlatacak devleti evet, milleti esas, insanı öncelik alan bir anayasa çıkacak. Bizim isteğimiz
budur" dedi.
BBP'nin referandum sürecinde yürüttüğü kampanyalar dolayısıyla il, ilçe ve belde, mahalle ve köy temsilcilerine teşekkür eden Topçu, "Referandum sonrası çalışmalarımız sürecektir. Teşkilat mensuplarımıza çağrıda bulunuyorum. Anadolu'yu karış karış değil, hane hane gezeceğiz her hanenin kapısını çalacağız" şeklinde konuştu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasını değerlendiren Topçu, '61 yıldır tanıdıkları Kılıçdaroğlu'nu iç ve dış basın ve malum çevrelerin 3 günde kemale erdirdikleri' belirterek, "7 günde Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partiye Genel Başkan seçtiler. 40'ı çıkmadan ülkenin başına Başbakan etmek istediler. Bu tuhaf işler sadece bizim ülkemizde olur. Memlekette eleman yokmuş gibi biz dışarıdan eleman getiririz. Bakanlık payesi veririz, ayağına şort giydiririz. Taksi durakları dolaştırırız.
Başbakan yapma uğraşı veririz. Milletin iradesini hiçe sayarız" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun tuhaf işler yaptığını savunan Topçu, "Anayasa sürecinde gördük. Ordu'ya gitti, fındık aradı. Elazığ'a gitti, kayısı aradı. Üzerindeki gömleğin fiyatını bilmeyecek kadar halkçı ama öbür taraftan 14 yaşındaki çocuğunu istikbaliyle alakalı ciddi çabası var, yapmayayım mı diyecek kadar soğukkanlı. Ama bu çok tuhaf, vatandaşlık hakkını yerine getirmeyen, vatandaşlık ödevini yapmayan bir Sayın Genel Başkan, iktidara talip. Bunu öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi seçmenine havale ediyorum, sonra
yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyorum. Vatandaşlık görevi en temel görevdir. Sayın Kılıçdaroğlu, nakli bildirmemekle cezası 368 lirayı ödedi mi, ödemedi mi merak ediyorum. Nakli bildirmemenin 368, oy kullanmamanın da 22 lira cezası var. Yarın öbür gün karşımıza çıkıp, ne var unutmuş olamaz mıyım diye karşımıza çıkmaz" ifadelerini kullandı.
"Referandum sonuçlarına göre MHP'nin duruşu, başarısızlığı, başarılılığını nasıl yorumluyorsunuz, küskünlere karşı nasıl davranacaksınız" sorusu üzerine Topçu, ülkücülerin küskün olmadıklarını, idealist kadrolar olduklarını belirterek, "Ülkücü Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Türkistan birliği istiyor. Ülkücünün turan davası var. Bu ülkücüye o parti, bu parti yetmez. Partimin içinde olsun, olmasın, benimle olsun olmasın, bütün ülkücülerin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.
BBP'nin milliyetçi, maneviyatçı, demokrat bütün millet katmanlarının partisi olduğunu belirten Topçu, "Ben mazide bir olduklarımla kavga etmem. Onların eksiğinden, açığından faydalanmam. Benim öyle bir siyasi ahlakım yok. Ama şunu çok net biliyorum. Bu hakkı teslim eden Şamil Tayyar, Abdullah Dilipak ve Gülay Göktürk hanımefendiye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Topçu, BBP'nin 12 Eylül'ü yaşamış kadroların tek ve yegane partisi olduğunu belirterek, Divan Kurulu, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu, il, ilçe teşkilatlarının yarısından çoğunun 12 Eylül'ü yaşadığını ve 12 Eylül zulmünden dereceli pay aldığını söyledi. Zorlu, Polatkan ve Menderes'in ruhlarının rahat olduğunu belirten Topçu, 12 Eylül döneminde idam edilen, fişlenen, işkence görenlerin iade-i itibar aldığının altını çizerek, "Millet iradesinin, milletin zaferidir. Bu Türk milletinin statükoya karşı kazanmış
olduğu bir zaferdir" ifadelerini kullandı.
MHP'de kırılma olasılığıyla ilgili soru üzerine Topçu, kendisinin Milliyetçi Hareket Partisi ile mazi paylaştığını söyleyerek, "MHP değil, hiçbir siyasi partinin öngörüsünden, onun bunun işlerinden medet umacak hareket değiliz. Bunu toplum, millet değerlendirecek" şeklinde konuştu.
Anayasa değişikliği sürecinde hükümeti ve diğer siyasal partileri uyardığını belirten Topçu, "Millet bu değerlendirmelerle seçime gidecek. Büyük Birlik Partisi statükonun karşısında, millet iradesinin yanında, referans, lokomotif olarak yer almıştır. Büyük milletimiz bunu takdir etmiştir. Çıkan sonucu, 'evet'i ve 'hayır'ıyla milletin hayrına görüyorum. Bir demokrasi şöleni oldu. Bu çok önemlidir. Oy veren yüzde 42'lik vatandaşımızı bu işin partizanlaştırılması, siyasallaştırılması noktasındaki tepki
olarak oy vermiş olarak görüyorum" diye konuştu.
Partilerin birbirleriyle muhalefet yaptıklarını söyleyen Topçu, bunların vebalini milletin ödediğini ve bununla alakalı sorgulama hakkı vebali olmayan tek partinin Büyük Birlik Partisi'nde olduğunu belirtti. Topçu, seçimlerde ittifak olasılığı üzerine soru soran basın mensubuna şöyle cevap verdi:
"Bu seçimle ilgili oy analizi yapanlar bizi yüzde 5 gösteriyorlar. Bu şu demektir BBP, rahmetli liderinin şahadetine rağmen 18 aylık süre içinde oyunu yüzde 100 sıçratmış. Önümüzde 7-8 ay var, ben oyumuzu yüzde 100 sıçratacağımıza eminim. Başından beri diyorum ki, bu memleketin hali ortada, millet bundan şikayetçi. Bununla alakalı da ortada duran iktidarıyla muhalefetiyle bütün partilerin vebali olduğunu söylüyorum, elleri temiz olan benim diyorum. Şimdi Meclis'te 3-5 tane turuncu koltuk için niye ben
temiz ellerimi onlara uzatayım? Ben ellerimi millete uzatacağım, ben ellerimi bu kadrolara uzatacağım. Bizim önceliğimiz ikbal derdi olsa çocukların süt parasa'fdna göre MHP'nin duruşu, baıyla milletin davasını herkese inat yürütmeyiz."