Eşrefpaşalılar: O biçim evet diyeceğiz

İzmir'de mertliğin, dürüstlüğün sembolü, oyunlara, filmlere de konu olan Eşrefpaşalılar da 12 Eylül'deki referandumda 'evet' diyeceğini açıkladı. Eşre

İzmir'de mertliğin, dürüstlüğün sembolü, oyunlara, filmlere de konu olan Eşrefpaşalılar da 12 Eylül'deki referandumda 'evet' diyeceğini açıkladı. Eşrefpaşalılar'dan Münir Kumlar, haksız yere hapislerde yattığını, zülümler, işkenceler gördüğünü aile düzeninin bozulduğunu belirterek, "Biz de referandumda o biçim 'evet' vereceğiz." dedi. Munir Kumlar, Eşrepaşalılar'ın da referandumda 'evet' diyeceğini söyledi. 1980 ihtilalından sonra Buca Cezaevi'nde Kumcu İbrahim Karabulut ile birlikte haksız yere yattıklarını ifade eden Kumlar, gördükleri eziyetin, işkencenin hesabını sormanın zamanının geldiğini anlattı.

Sorgusuz sualsiz bir gece evinden apar topar götürüldüğünü kaydeden Münir Kumlar, "Kitap okuduğumuz, namaz kıldığımız içinde işkenceler yaptılar. Bunları anlatmak bize ayıp geliyor. Önce Buca Cezaevi'ne, oradan Torbalı'ya, sonra da Antalya'ya sürgüne gönderdiler." şeklinde konuştu.

İki yıla yakın cezaevinde kaldığını belirten Kumlar, o günleri yaşamayanın kendilerini anlamasının çok zor olduğunu belirtti. Suçsuz yere hapishanede yatmasından dolayı belediyedeki işinden de olduğunu kaydeden Münir Kumlar, "İki çocuğum ve bir eşimle aç kaldım. Hapis yattığım için belediyeden çıkışımı verdiler. Şoförlük yaparak geçinmeye çalıştım. Şimdi 12 Eylül'de çektiğim cefalar sefaya dönüşecek. Allahım sana şükürler olsun ki, bugünü de gösterdin deyip, 'evet' diyeceğim." dedi.