Dokuz Eylül İşletme Fakültesi Lise Mezunlarına Meslek Kazandırıyor

Dokuz Eylül Üniversite İşletme Fakültesi'nin lise mezunlarına yönelik 15 yıldır sunduğu İşletme Yönetimi Programı, üniversiteyi kazanamayanlara eğitim ve iş fırsatı veriyor.

Dokuz Eylül İşletme Fakültesi Lise Mezunlarına Meslek Kazandırıyor
15 yıl önce Turizm Yöneticiliği ve İşletme Yöneticiliği olarak iki bölümde eğitim veren ve
bugün sadece İşletme Yönetimi ile süren programlar, ilk yılı İngilizce hazırlık olmak üzere; toplam iki yıllık meslek eğitimden oluşuyor. Bugüne dek yüzlerce gence meslek kazandıran eğitim programları, üniversite giriş sınavlarında başarısız öğrencilerin, istahdam sürecine katılmasına olanak tanıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Arbak, öğrencilerin kampüs ortamında ve lisans öğrencileriyle birlikte sosyal etkinliklere katılarak, tam bir üniversite havasında eğitim aldıklarını söyledi. İşletme Yönetimi Eğitim Programı'na en fazla 80 öğrenci kabul ettiklerini ve hazırlık sınıfında İngilizce eğitim alarak bir üst sınıfa çıkan öğrencilere, en fazla 20 kişilik sınıflarda eğitim verdiklerini kaydeden Arbak sözlerine şöyle devam etti: "Öğrencilere eğitim sırasında meslek İngilizcesi de veriyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak, lise mezunlarına yönelik, işletmecilik alanında temel bilgilere sahip, yabancı dil bilen nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan programlar düzenliyoruz. Programın eğitim dili İngilizce. Bir yıllık yoğun İngilizce hazırlık eğitiminin ardından iki yıllık mesleki eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz, işletmecilik alanında sertifika alıyorlar."
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin sunduğu İşletme Yönetimi programı ile meslek edinme, meslek ile ilgili bilgi ve beceri düzeyini artırarak kariyer geliştirme ve kişisel gelişim sağlama amacında olan bireylere ve gelişimi amaçlayan kamu ve özel kuruluşlara hizmet vermeyi amaç edindiklerine vurgu yapan Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Arbak; "Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler diledikleri takdirde eğitimlerine yurtdışında anlaşmalı olduğumuz "Delta International University of New Orleans Louisiana, USA" ve veya İngiltere'de Wales Üniversitesi Londra Kampusu "London School of Commerce'e" kaydolarak bir yıllık eğitim süresi sonunda bu kurumların lisans diplomasını almaya hak kazanabiliyorlar" bilgisini verdi.