Sıkorsky, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı İle 12 Adet S-76dtm Helikopter İçin Sözleşme İmzaladı

Sikorsky Aircraft Corp., Suudi Arabistan Krallığı İçişleri Bakanlığı ile 12 adet S-76DTM helikopteri alımı için sözleşme imzaladı.

Yapılan açıklamaya göre, ayrıca sekiz adet S-76D hava aracı için de opsiyon aldığını belirtti. Sikorsky, United Technologies Corp.'un bağlı ortaklıklarından biri. (NY Borsası: UTX).
Anlaşması yapılan hava araçları güvenlik, nakliye ve diğer görevlerde kullanılacak. İlk helikopterin 2012 başlarında teslim edilmesi planlanıyor.
Sikorsky Global Helikopterleri başkan yardımcısı Shane Eddy konuyla ilgili, "Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı ile çalışmak bize gerçekten onur veriyor ve bu güne kadarki en büyük S-76D filo siparişini duyurmaktan gurur duyuyoruz. S-76D helikopterinin Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu üstün performans ve kabiliyeti temin edeceğini ve bölge genelinde operasyonlara uygun olduğunu gösterme fırsatını bize verdikleri için müteşekkiriz" diye konuştu.
S-76D helikopteri, S-76(R) helikopter hattının son modeli olarak ön plana çıkıyor. Sikorsky bugüne kadar yaklaşık 800 adet S-76 helikopteri üretti ve teslim etti. S-76D helikopteri, ayrıca, şu anda saha hizmeti veren S-76C+TM ve S-76C++TM hava araçlarına göre yararlı yükte artış ve uzatılmış menzil performansı sunuyor.
(CE-CE-E)