İndependent: 'Diplomatik Kavga Büyüyor' Londra

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail ile ilişkilerin geleceğine ilişkin son sözleri, İngiliz basını tarafından ilişkilerin kesileceğine yönelik bir tehdit olarak yorumlandı.

  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun İsrail ile ilişkilerin geleceğine ilişkin son sözleri , İngiliz basını tarafından ilişkilerin kesileceğine yönelik bir tehdit olarak yorumlandı .
Guardian gazetesi , bu hafta resmi ziyarette bulunmak için Londra ' ya gelmesi beklenen Davutoğlu ' nun " İsrail ya özür dilemeli ya da uluslararası soruşturmayı kabul etmeli " sözlerine yer verdi .
Bu açıklamanın " Türkiye ' nin İsrail ile diplomatik ilişkilerini keseceğine yönelik olarak şu ana kadarki en açık tehdit " olduğu yorumunu yapan Guardian , ayrıca bu uyarının sürpriz olduğunu , çünkü Davutoğlu ' nun geçen hafta İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer ile Brüksel ' de yapılan görüşmenin ardından bu açıklamının yapıldığını kaydetti .
Independent gazetesi de " Gazze ' ye yönelik abluka hafiflerken , yardım gemisine yönelik saldırının yol açtığı diplomatik kavga büyüyor " başlığını attığı haberinde , " Türkiye ' nin İsrail ile ilişkileri kesme tehdidinde bulunmasının İsrail ' in Gazze ' ye yönelik ablukanın hafifletilmesi yönündeki çabalara zarar verdiği " yorumunu yaptı .
Daily Telegraph gazetesi ise bugünkü başyazılarından birini , İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ' nun bugün Washington ' da ABD Başkanı Barack Obama ile yapacağı görüşmeye ayırdı . Görüşmenin iki ülke arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi için bir fırsat olduğu yorumunu yapan gazete , İsrail ' in Türkiye ' nin istediği gibi özür dilemekte isteksiz olduğunu , ancak Gazze ' ye yönelik ticari kısıtlamaların bazılarını kaldırmasının Obama tarafından memnuniyetle karşılanması gerektiğini yazdı .

06 . 07 . 2010 12 : 45 : 55