Havacılık Sanayi Ve Offset Konferansı

ESBAŞ, Ekim ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Havacılık ve Uzay Kümelenmesi ile işbirliği halinde "II

ESBAŞ, Ekim ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Havacılık ve Uzay Kümelenmesi ile işbirliği halinde "II. İzmir Uluslararası Havacılık Sanayi ve Offset Konferansı" düzenliyor. ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşecek toplantıya, Boeing, Lockheed Martin, EADS, Alenia gibi dünyada havacılık sanayinin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri konuşmacı olarak katılıyor.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar'ın da katılacağı konferansa, TAI, Havelsan, Roketsan, Alp Havacılık ve Kale Havacılık gibi Türkiye'nin önde gelen firmalarının da temsilcileri katılarak birer konuşma yapacak. Üç gün sürecek konferans esnasında kurulacak proje pazarından da birçok yerli yabancı ortaklı yatırım anlaşmalarının da gerçekleşmesi bekleniyor.
Toplantıya ev sahipliği yapacak olan ESBAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, basına yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "ESBAŞ ve EGEV'in destekleriyle kuruluş çalışmalarına başlanan Türkiye'nin ilk ve tek Havacılık ve Uzay Kümelenmesinin kuruluş çalışmalarını tamamlayarak resmen faaliyete geçtiğini görmekten büyük bir memnuniyet duymaktayım. Havacılık Kümelenmesi, şimdi de SSM ile birlikte ESBAŞ ve İZKA'nın ana sponsorluğunda "II. İzmir Uluslararası Havacılık Sanayi ve Offset Konferansı'
düzenliyor."
Tuncer, bu ve benzeri çalışmalar sayesinde Türkiye'de havacılık sanayiine yönelik üretim faaliyetlerinin çok önemli seviyelere çıkacağı kanaatinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Geçen günlerde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın ABD'deki temasları sonucu, F-135 Uçak Motorlarının, Türk Kale Gurubu ile Amerikan United Technologies Corporation ortaklığında Türkiye'de üretileceğini açıklaması bizi memnun etmiştir. Zafer Çağlayan'ın da mesajında belirttiği gibi, bugün de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,
İzmir'de yaptığı bir açıklamayla, bu yatırımın Ege Serbest Bölgesinde gerçekleşmesi için gayret sarf ettiklerini belirtmiştir. Tabii ki bu yatırımın Ege Serbest Bölgesi'nde gerçekleşmesi bizi memnun edecektir. Ancak önemli olan bu ve benzeri yerli yabancı iş birliktelikleri sayesinde ülkemize teknoloji transferi sağlanması ve firmalarımızın ileri teknoloji kullanarak uluslararası arena da rekabet üstünlüğü elde etmeleridir."