Büyükelçilik Müsteşarı Peker için Dışişleri Bakanlığı'nda tören düzenlendi

Vefat eden Türkiye'nin Avustralya'nın Başkenti Canberra Büyükelçiliği Müsteşarı Recep Peker için Dışişleri Bakanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Dı

Vefat eden Türkiye'nin Avustralya'nın Başkenti Canberra Büyükelçiliği Müsteşarı Recep Peker için Dışişleri Bakanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanısıra Recep Peker'in eşi Serap Peker, çocukları Recep, Bihter, Eflatun, bakanlık çalışanları ve Peker ailesinin yakınları katıldı. Cenaze töreninde bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "31 yıldır kurumumuzda çalışmış bir mensubumuz olan Peker, dünyanın birçok yerinde ve en ücra yerlerinde bayrağımızın dalgalanmasında büyük emeği olmuştur." dedi.

Törende ayrıca, Peker'in arkadaşları Altay Cengiz ve Süreyya Serdengeçti kısa birer konuşma yaptı. Yakın dostları olan Recep Peker ile ilgili anılarını ve temennilerini paylaşan Cengiz ve Serdengeçti, arkadaşlarını ansızın kaybetmenin hüznü içinde olduklarını ifade ettiler. Öte yandan, Peker'in cenazesinin İstanbul'da bulunan Piyerloti mezarlığına defnedileceği bildirildi.

İstanbul'da 1952 yılında doğan Recep Peker, evli ve üç çocuk sahibiydi. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Peker, 2003-2007 yılları arasında Sidney Başkonsolosluğunda Başkonsolos Yardımcısı olarak görev yaptı. Son olarak Canberra Büyükelçiliği'nde Müsteşarlık görevini yürüten Peker, kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Peker'in, Şubat ayında yayınlanan kararnameyle Sidney Başkonsolosluğu'na atandığı, fakat rahatsızlığı nedeniyle bu göreve başlayamadığı öğrenildi.