Arnavutköylüler Açık Hava Sinemalarında Buluştu.

Arnavutköy Belediyesi üç gece boyunca vatandaşlarını sinemayla buluşturdu.

Arnavutköylüler Açık Hava Sinemalarında Buluştu.
estival alanında kurulan dev perdede ilk gün çocuk izleyiciler için Çılgın Dostlar-2, ikinci gün Neşeli Hayat ve son günde Eşrefpaşalılar filmleri gösterildi. 2 binin üzerinde izleyicinin geç saatlere kadar terk etmediği sinema gecelerinin önümüzdeki günlerde tekrarlanması bekleniyor.

Yetmişli yılların vazgeçilmez keyiflerinden Açık Hava Sinemaları son yıllarda yeniden canlanmaya başladı. Yerel yönetimlerin unutulmaya yüz tutmuş bu güzel uygulamayı yeniden canlandırması artık nostalji olarak filmlerde görülen sahnelerin yeniden yaşanmasını sağlıyor.

Nostaljiyi Canlandırdılar

Arnavutköy Belediyesi yazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu ayda Sinema Geceleri'yle açık hava keyfi yaşatıyor. 35 milimetrelik film makineleriyle yansıtılan dev ekran karşısında oturan yüzlerce vatandaş bir yandan patlamış mısır ve çerezlerini yerken diğer yandan kendilerini filmin akışına bıraktılar. Arnavutköy Belediyesi'nin Festival Alanı'nda gerçekleştirdiği sinema gecelerinde üç gece üç film oynatıldı. İlk gecede özellikle çocukların büyük beğeniyle izlediği çizgi animasyon filmi Çılgın Dostlar-2 yayınlandı. Günler öncesinden internet sitesi, pankart ve anons araçlarıyla bütün ilçede filmleri duyuran belediyenin çağrısına çocuklar ve aileleri ilgisiz kalmadı. Çocuklar neşe içerisinde filmlerini izlerken alandaki dondurmacı ve çerezcilerde dikkatlerinden kaçmadı.

Devamını Bekleriz!

Sinema Akşamları'nın ikinci gecesinde ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın aynı zamanda yazıp yönetip oynadığı Neşeli Hayat filmi gösterime girdi. İlk güne göre daha kalabalık bir kitlenin izlediği uzun metrajlı film sonuna kadar ilgiyle izlendi. Son günde sıra dışı bir komedi ve macera filmi olan Eşrefpaşalılar Arnavutköylülerle buluştu. Vatandaşların oldukça memnun olduğu gözlenen Sinema Akşamları'nın belediye tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde de devam edeceği ifade edildi. Yaklaşık 2 bin izleyiciyi sinemayla buluşturan Arnavutköy Belediyesi geçtiğimiz günlerde de 8 ayrı ülkeden 300 göstericinin katılacağı büyük bir festivale ev sahipliği yapacakken son terör saldırıları üzerine iptal etmişti.