Türk Telekom'den Erzincan'a dev yatırım

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türk Telekom'un Erzincan'daki Bilişim Merkezi'ni hizmete açtı.

Törende ko

  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf , Türk Telekom ' un Erzincan ' daki Bilişim Merkezi ' ni hizmete açtı .

Törende konuşan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu , tesisi 2008 yılında satın aldıklarını ve Avrupa standartlarında bir bilişim merkezi olarak projelendirdiklerini anlattı .

Bilişim merkezinin , Türk Telekom açısından bir yatırım özelliği taşımasının yanı sıra istihdama sağladığı katkı ile bir sosyal sorumluluk projesi de olduğunu vurgulayan Kutlu , Erzincan halkının bilişim teknolojilerine açık olduğunu , bu nedenle de şehrin bilişim merkezine dönüşeceğine yönelik inancının tam olduğunu söyledi . Tesiste , yıl sonuna kadar 900 kişiyi istihdam edeceklerini belirten Kutlu , bu rakamın bir fabrikanın çalıştırdığı işçi sayısı olduğuna dikkati çekti .

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir ise Erzincan ' da işsizliğin artık gündemlerinden çıktığını , artık kaliteli ve vasıflı iş gücünün konuşulduğunu ifade etti .

" TERÖR EYLEMLERİYLE HALKI SİNDİREMEZLER "

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da , son dönemlerde artan terör olaylarına değinerek , ' ' Bazı ahmaklar , terör eylemleri ile halkı sindirme gayretleri ile bir şey yapacaklarını sanıyorsa yanılıyorlar . Gittikleri yer çıkmaz sokaktır . Bin yıl boyunca bu topraklarda kardeş olarak , tek bayrak , tek ülke , tek vatan ve 72 milyon , birlik ve beraberliğimizi koruduk , bunu başardık . Bunu bugün de başaracağız , bin yıl sonra da başaracağız . Bu sevdada , bu yanlış yolda olanlar akıllarını başlarına alsınlar . Türkiye büyük bir ülkedir , ne içeride , ne dışarıda teröre destek olan , onlara göz kırpanlar , asla ve asla ümitlenmesinler . Bu millet , Kürdü ile Türkü ile Alevisiyle Sünnisiyle , Çerkezi ile Lazı ile her mezhepten , her meşrepten birdir , beraberdir , iridir , diridir . Bu birliği bozmaya bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir . ' ' dedi .

Erzincan ' ın bu birliğin , hoşgörünün merkezi olduğunu belirten Yıldırım , ' ' Erzincan ' ı laboratuvar olarak görenler bir kez daha yanlış yolda olduğunu anlamıştır . Erzincan öyle şeylere , provokasyonlara prim vermemiştir , bundan sonra da vermeyecektir . ' ' diye konuştu .

Türk Telekom Bilişim Merkezi ' nin daha önce Erzincanlılar ' a söz verdikleri bir tesis olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım , tesisin istihdama önemli ölçüde katkı sağladığına dikkati çekti .

Yıldırım , birlikte hareket etmesi halinde üstesinden gelinemeyecek sorun olmadığını ifade ederek , ' ' Bu tesiste 600 pırıl pırıl gencimiz Türkiye için , Erzincan için üretecek . ' ' ifadelerini kullandı .

Bilişim Merkezi ' ndeki personel sayısının bir yıl içinde bin 200 ' e ulaşacağını kaydeden Yıldırım , bunun için Türk Telekom ' a ve çağrı merkezi şirketi AssisTT ' e teşekkür etti .

Erzincan ' da bugün Sayısal Arşiv Kent Merkezi ' nin açılışının da gerçekleştirileceğini anlatan Yıldırım , ' ' Erzincan , bilişimin merkezi olacak . ' ' diye konuştu . ' Arşiv kent ' projesiyle ' bürokrasinin afrasının tavrasının tarihe karışacağını ' söyleyen Yıldırım , bu merkezlerin kısa sürede Türkiye ' nin birçok ilinde faaliyete geçeceğini ve kamu kurumlarının evraklarının sayısal ortamlarda saklanabileceğini ifade etti .

Yapılan konuşmaların ardından Türk Telekom Bilişim Merkezi ' nin ve AssisTT Çağrı Merkezi ' nin açılışı katılımcılar tarafından gerçekleştirildi .

Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Yıldırım , Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf , Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany , TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman , Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk , Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik , Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay , Assistt Genel Müdürü Adil Zembat ve davetliler katıldı .