Renault Fransa Atom Kurumu ile anlaştı

Renault ve Fransa Atom Enerjisi ve Alternatif Enerjiler Kurumu (CEA), çevreyi kirletmeyen araçlar ve herkes için sürdürülebilir ulaşım alanlarında işbirliği yapmak üzere bir araştırma ve geliştirme anlaşması imzaladı.

Renault Fransa Atom Kurumu ile anlaştı
  Renault ' un aç ; ıklamasına gö ; re , bu anlaşmayla Renault ile CEA arasındaki işbirliği , ç ; ok sayıda tesiste oluşturulacak ortak proje ekipleri ile hayata geç ; irilecek .

Bu ç ; ö ; zü ; m ortaklığının yö ; netimi , temel gö ; revi sinerji alanlarının ve bunlara karşı gelen hedeflerin tanımlanması , ü ; ç ; yıllık araştırma ve geliştirme programının onaylanması ve sonuç ; ların değerlendirilmesi konusu olan Renault/CEA Koordinasyon Komitesi tarafından sağlanacak .

Aç ; ıklamaya gö ; re , Renault ve CEA tarafından 2009 yılında sü ; rdü ; rü ; len derinlemesine sinerji belirleme ç ; alışması sonucunda , ulaşım sektö ; rü ; ndeki yeni enerjiler , elektrik ve elektronik aksamlarla ilgili kazanç ; lar , termik motorların verimliliğinin artırılması ve otomobilde veri iletimi olmak ü ; zere dö ; rt temel alanda araştırma şantiyelerinin sü ; rdü ; rü ; lmesi kararlaştırıldı .

CEA Genel Mü ; dü ; rü ; Bernard Bigot değerlendirmesinde , gerç ; ekleştirilen işbirliğinin , CEA ' nın alternatif enerjiler alanındaki yeni misyonunu simgelediğini belirterek , oluşturulan endü ; striyel işbirliğinin toplumun yararına olacağını ifade etti .

Renault ' nun Mü ; hendislik ve Kalite ' den Sorumlu Genel Mü ; dü ; r Yardımcısı Odile Desforges de sü ; rdü ; rü ; lebilir ulaşımın ç ; ağın en bü ; yü ; k projelerinden biri olduğunu belirterek , tü ; keticilere ve ç ; evreye saygılı ç ; ö ; zü ; m arayışlarının kamu ve ö ; zel sektö ; rler arasında yakın bir işbirliği olmaksızın yapılamayacağına dikkati ç ; ekti .

AA