-başbakan Erdoğan'a Ödül İstanbul ? 02.07.2010 ? Medya Ve Ekonomi Forumu Kapsamınd...

AN ERDOĞAN'A ÖDÜL 

İSTANBUL (A.

  AN ERDOĞAN ' A ÖDÜL

İSTANBUL ( A . A ) – ; 02 . 07 . 2010 – ; Medya ve Ekonomi Forumu kapsamında düzenlenen gala gecesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , ' Turkey in Europe-Franco Nobili ' ödülüne layık görüldü .
Gala gecesine katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , burada yaptığı konuşmada , Türkiye ve İtalya ' nın birçok konuda işbirliği yaptığını , İtalya ' nın , siyasi iktidarın niteliğinden bağımsız olarak Türkiye ' nin AB üyelik sürecine tam destek verdiğini ifade etti .
Türkiye ' de de muhalefet ve hükümetin uzlaştığı konulardan birinin İtalya ile ilişkiler olduğunu , gala gecesinde hem hükümet hem de ana muhalefet partisinden temsilciler bulunduğunu söyleyen Bağış , İtalyanlarla 3 yıl önce başlatılan bu projede bu sene İspanya , İngiltere ve Almanya ' nın da temsil edilmeye başlanmasının önemine işaret etti . Bağış , önümüzdeki yıl aynı programa Fransa ' nın da katılmasının mümkün olabileceğini kaydetti .
Büyükelçilere , terörle mücadeleye verdikleri destek için teşekkür eden Bağış , bu konudaki desteğin devamını istediklerini dile getirdi .
Kısa süre önce göreve başlayan İtalya ' nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante , Almanya ' nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz , İspanya ' nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos ve İngiltere ' nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway de konuklara birlikte hitap etti .
Büyükelçiler adına konuşan Scarante , İtalya ' nın , Türkiye ' nin AB üyeliğinin stratejik bir projenin parçası olduğu , bunun her iki tarafta önemli dönüşümler yaratacağı ve iki tarafa da faydalı olacağı görüşünü yineledi .
Türkiye ' nin tam üyeliğinin gereğini vurgulayan Scarante , ' Bu sürecin artık çok net bir yanıtla sonuçlandırılmasını istiyoruz . Tek amacımız bu . Çeşitli tartışmalar yapılır , ama tek yön budur ' diye konuştu .
Gala gecesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın mesajı da okundu . Erdoğan , mesajında , Türkiye ' nin böyle önemli bir foruma ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek , forumun Türkiye ' nin AB yolunda çalışmalarına önemli katkı yapacağı görüşünü dile getirdi .
Bu arada , ' Turkey in Europe-Franco Nobili ' ödülleri de sahiplerine sunuldu . Başbakan Erdoğan ' ın yanı sıra ödüle layık görülen diğer isimler Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Egemen Bağış , Turkey in Europe Derneği Onursal Başkanı Carlo Marsili , Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık , Finmeccanica Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi ( CEO ) Pier Francesco Guarguaglini ile Kale Grubu ve Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay oldu .
Geceye , Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı .

02 . 07 . 2010 23 : 58 : 44