Torny Bennett İstanbulluları büyüledi

Cazın unutulmaz seslerinden Tony Bennett, '17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali' kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Cazın unutulmaz seslerinden Tony Bennett, "17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluştu. Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde Şakir Eczacıbaşı anısına verdiği konserle ilk defa İstanbullu caz severlerle bir araya gelen sanatçı, sevilen parçalarını seslendirdi.

Konserin açılışını, piyanoda Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman'ın bulunduğu "Kerem Görsev Trio" grubu gerçekleştirdi.

Sahneye, kızı Antonia Bennett ile birlikte çıkan Tony Bennett, yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde 5 kez bis yaptı.

New York City'de doğan ve küçük yaşlarda şarkı söylemeye başlayan İtalyan asıllı Amerikalı sanatçı Tony Bennett, 1951 yılında çıkardığı "Because of You" adlı parçasıyla kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı.

Tony Bennett, 1950'lerin başında yaptığı birçok hit şarkının ardından 1950'lerin sonunda "The Beat of My Heart" ile "Basie Swings" ve "Bennett Sings" gibi albümlerle kariyerinin zirvesine çıktı. Aynı zamanda başarılı bir ressam da olan sanatçı, çizdiği resimlerde Benedetto imzasını kullanıyor.

Biri "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" olmak üzere 15 Grammy ödülü kazanan Tony Bennett, her yaş grubundan müzikseverin gönlünü çelen, nesil farkını yok eden bir sanatçı olarak yorumlanıyor.

Caz standartlarına getirdiği yorumlarla "Great American Songbook" olarak adlandırılan geleneğin ikonlaşmış seslerinden biri olarak gösterilen sanatçı, Michael Buble, Elvis Costello, Celine Dion, Diana Krall ve Bono ile çalışmalar yaptı.


CNN Türk