Pervari'de 13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü yakınında bulunan bir askeri üsse saldırı düzenleyen teröristler 2'si asker toplam 5 güvenlik görevlisini şehit ederken, 1 asker yaralandı

  Siirt ' in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü yakınında bulunan bir askeri üsse saldırı düzenleyen teröristler 2 ' si asker toplam 5 güvenlik görevlisini şehit ederken , 1 asker yaralandı . Saldırı sonrası çıkan çatışmada 13 terörist etkisiz hale getirilirken 1 terörist yaralı olarak ele geçirildi .
Pervari Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu bulunan Sarıyaprak üs bölgesi ile yakın emniyet unsurlarına bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca sızma girişiminde bulunulduğu , sızma girişinin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada Konya nüfusuna kayıtlı Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar ve Sinop nüfusuna kayıtlı piyade er Seçkin Kırbaçırmak şehit oldu . Çıkan çatışmanın ardından takviye amacıyla bölgeye sevk edilen Doğan köyünde görevli geciçi köy korucusu timinin bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya
düşürülmesi sonucunda ; Şevket Babat , Halit Bulut ve Mehmet Kaplan adlı 3 geçici köy korucusu şehit oldu . Bölgede operasyonlara devam edilirken Doğan köyü korucularından şehit düşen evli , 2 çocuk babası Halit Bulut , evli ve 3 çocuk babası Şevket Babat ve evli , 2 çocuk babası Mehmet Kaplan için ilçe merkezinde cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi . Şehit düşen askerler için ise Siirt Havaalanı ' nda cenaze töreni düzenleneceği bildirildi .
Terörist saldırı üzerine başlatılan operasyonda 13 terörist ölü , 1 terörist yaralı olarak ele geçirildi . Bölgede operasyonlar devam ediyor .