Geleceğin Bilim Adamları Projelerini Tanıttı

İhlas Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen bilim şenliklerinin ikinci ayağı İhlas Koleji Marmara Evleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi

İhlas Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen bilim şenliklerinin ikinci ayağı İhlas Koleji Marmara Evleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İhlas Koleji idarecileri, öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı şenlikler Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti'nin "Doğa ve Teknoloji" isimli sunumuyla başladı.
Konuşmasına evrenin oluşumuyla başlayan Altuğ Revnak Eti, Big Bang teorisi ile evrenin sonsuzdan gelip sonsuza gittiği teorisinin çürütüldüğünü söyledi. "Big Bang teorisi ile ispatlanan, evrenin bir tesüdüf eseri değil muhteşem bir mimarinin gözler önüne serilmesidir." diyen Eti, evrenin yaratılışında hiç bir şeyin tesadüfi olmadığının altını çizdi. Dünyada insanlar kadar doğayı bozan ve doğaya zarar veren başka bir varlık olmadığını söyleyen Eti, insanoğlunun aklını kullanabilen yegâne varlık olduğunu
ama bazen bunu zararlı işler için kullandığını vurguladı.
Yeryüzünde yaşayan canlıların sahip olduğu birçok özelliğin taklit edilerek (Biyomimetik) teknolojinin geliştiğini belirten Eti, bazı canlı türlerinde var olan özelliklerin üzerinde durarak bu özelliklerin sonradan elde edilmediği doğuştan gelen bir tasarım harikası olduğunu vurguladı.
Öğrencilerin keyifle dinledikleri sunumun sonunda Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi Müdürü Sıtkı Çelik'ten bir plaket alan Altuğ Revnak Eti, İhlas Koleji idarecileriyle birlikte Bilim Şenliği için hazırlanan bölümün açılışını yaptı.
Sıvı Nitrojen, Arıtma Tesisi, Kan grubu testi, Şeker Ölçümü, Teknolojinin Gelişimi ve birçok projenin yer aldığı bölümde projeleri hazırlayan öğrenciler stantlarında projelerinin tanıtımlarını gerçekleştirdiler.
Öğretmen ve öğrenciler, merakla inceledikleri stantlarda ayrıca projeleri test etme şansını da buldular.