Yeni Audi A1 Eylül'de Türkiye'de

Audi'nin Yepyeni Modeli A1'in Dünya Lansmanı Almanya'nın Berlin Kentinde Gerçekleştirildi. Eylül Ayında Türkiye'ye Gelmesi Beklenen A1'in 22 .in Euro'dan Başlayan Fiyatlarla Satışa Sunulması Bekleniyor.

Yeni Audi A1 Eylül'de Türkiye'de
  Audi ' nin kompakt sınıfa yeni bir boyut katacak olan modeli A1 , Eylü ; l ayında Tü ; rkiye yollarına ç ; ıkıyor&hellip ; Audi ' nin alt kompakt segmentteki ilk lü ; ks otomobili olan A1 , tam anlamıyla dö ; rt dö ; rtlü ; k bir Audi . Kompakt sınıfta bü ; yü ; k fark yaratacak A1 , modern bir mü ; şteri kitlesine hitap ediyor : Genç ; , şehirli , yaşam stili odaklı bir kitle . A1 hem modern bir şehir otomobili hem de aktif yaşam tarzı iç ; in hazırlanan sportif , ç ; ok yö ; nlü ; bir araç ; . Ç ; evik şasisi ve gü ; ç ; lü ; motorları , A1 ' i , anında sınıfının en başına taşıyor ve bu karakter daha ilk bakıştan itibaren kendini belli ediyor . Son derece modern tasarımı , A1 ' i , geniş Audi ailesi ile bü ; tü ; nleştiriyor . Geniş tek ç ; erç ; eveli ızgarasıyla ö ; n kısım , belirgin tavan kemeriyle yan ç ; izgi , coupe benzeri C sü ; tunları ve bü ; yü ; k tekerlek boşluk kemerleri aracın tanımlayıcı tasarım ö ; geleri arasında yer alıyor . Motor kaputu ve arka bagaj kapağı gö ; vdeyi iç ; ine alıyor ; arka stop lambaları ü ; ç ; boyutlu biç ; ime sahip ve ister gece ister gü ; ndü ; z kolayca fark ediliyor .

iç ; mekâ ; n : Havadar ve eğlenceli
A1 ' deki bilgi-eğlence ve multimedya sistemleri doğrudan lü ; ks sınıftan geliyor . Kompakt segmentte yeni standartların belirleyicisi bir medya merkezi olan MMı navigasyon plus bulunuyor . Bu sistem , gö ; sterge panelinden dışarıya aç ; ılan monitö ; r ve MMı mantığını kullanan kontrol ü ; nitesi de dâ ; hil olmak ü ; zere Audi ' nin yeni amiral gemis , A8 ' de kullanılan sistemin ö ; zelliklerini almış . Bilgi &ndash ; eğlence sistemi , A1 kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak ü ; zere dü ; zenlenmiş , ö ; rneğin , cep telefonunuzdaki şarkıları bluetooth ile monitö ; rden gö ; rmek mü ; mkü ; n . Yenilikç ; i materyaller ve modern renkler , A1 ' in genç ; kişiliğini vurguluyor : renkli hava menfezleri , LED iç ; lambalar ya da etkileyici renkler . Donanım programı , A1 ' i , sü ; rü ; cü ; nü ; n kendi kişisel tarzına uydurmak iç ; in sayısız imkâ ; nlar sağlıyor . Tavan kemeri iç ; in sunulan boya renkleri zengin ç ; eşitliliğe sahip . A1 ' in iç ; mekâ ; nı şaşırtıcı şekilde geniş , aydınlık ve havadar . Gö ; sterge paneli uç ; ak kanadına benziyor ; dö ; rt adet yuvarlak hava menfezi jet motorlarını ç ; ağrıştırıyor . Temiz , net kumanda dü ; zeni Audi ' nin yü ; ksek işç ; ilik ve malzeme kalitesindeki gü ; ç ; lü ; yö ; nü ; nü ; ortaya koyuyor . Sayısız ayrıntıya gö ; sterilen ö ; zen , A1 ' in ü ; stü ; n kişiliğini vurguluyor . Attraction ve Ambition paketlerine ek olarak Audi ayrıca bilgi-eğlence ve iç ; tasarıma odaklanan bir medya stil paketini de sunuyor . Concert radyo ü ; zerine temellenen bağlantı paketi , harita gö ; rü ; ntü ; lü ; navigasyon sisteminin daha sonra kurulması iç ; in gerekli navigasyon sistemi hazırlığını iç ; eriyor . 465 watt ' lık Bose surround ses sistemi , mevcut ü ; st dü ; zey tamamlayıcı modü ; llerin ö ; rneklerinden sadece biri .

Bir demet eğlence : Sınıfındaki en sportif otomobil

Ç ; evik şasi , A1 ' i sınıfının en başına taşıyor . ister şehirde , ister şehirlerarası yolda ya da tercihli yolda olsun , sportif ayarları , son derece iyi ağırlık dağıtımı ve direkt kumanda ö ; zellikleri sayesinde bu en yeni Audi ' yi kullanmak ç ; ok eğlenceli . Standart olarak bü ; tü ; n modellerde verilen elektronik sınırlı kaymalı diferansiyelle donatılan ESP dengeleme programı , araç ; hâ ; kimiyetini daha da keskin ve hassas kılarken , sü ; rü ; ş gü ; venliğini de artırıyor .

Yeni A1 ayrıca yeni verimlilik standartları da oluşturuyor . dö ; rt adet dö ; rt silindirli motorla sunuluyor . iki TFSı benzinli motor ile her iki TDı dizel motor 86 hp ' den 122 hp ' ye uzanan bir gü ; ç ; aralığını kapsıyor . Motorların tamamı , doğrudan pü ; skü ; rtme ve turboşarj teknolojilerini birleştiriyor . Start-stop ve geri kazanım sistemleriyle birlikte bu yenilikç ; i konsept , asgari dü ; zeyde yakıt tü ; ketimi ile bü ; yü ; k miktarda gü ; ç ; aktarıyor .

Mü ; kemmelleştirilen kü ; ç ; ü ; lme : Benzinli motorlar
iki benzinli motorun kü ; ç ; ü ; k olanı 1 . 2 TFSı , 86 hp gü ; ç ; ve 1500 ila 3500 d/dk aralığında 160 Nm azami tork değeri ü ; retiyor . Beş ileri manuel şanzımanla donatılan dö ; rt silindirli ü ; nite , A1 ' i 0 ' dan 100 km/s ' e 11 , 7 saniyede ulaştırıyor ve 180 km/s ' lik azami hız sergiliyor . AB ç ; evriminde 100 km ' de sadece 5 , 1 litre yakıt tü ; ketirken yalnızca 118 gram CO2/km değeri veriyor .

Bir diğer benzinli motor 1 . 4 TFSı , 122 hp ile ç ; ıtayı yü ; kseltiyor . 200 Nm ' lik azami torku 1500 - 4000 d/dk aralığında sü ; rekli olarak elde ediliyor . Yedi ileri S tronic ile eşleştirilen 1 . 4 TFSı , A1 ' i 100 km/s ' e 8 , 9 saniyede ulaştırıyor . Ortalama yakıt tü ; ketimi S tronic iç ; in yalnızca 5 , 2 litre/100 km ve manuel şanzıman iç ; in de 5 , 3 litre/100 km . S tronic ' le alınan A1 1 . 4 TFSı ' ın CO2 emisyon değeri 122 g/km .

Ç ; ığır aç ; an verimlilik : TDı motorlar
Audi , A1 ' deki 1 . 6 TDı ' ı iki versiyon hâ ; linde sunuyor . Daha gü ; ç ; lü ; versiyon 105 hp gü ; ç ; ç ; ıkışı ile 1500 &ndash ; 2500 d/dk aralığında elde edilen 250 Nm tork ü ; retiyor . Bu versiyon beş ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş . Silindir başına dö ; rt supaplı kompakt TDı , A1 ' in , standart hızlanmayı 10 , 5 saniyede tamamlamasına ve 190 km/s ' lik azami hıza erişirken 100 kilometrede ortalama olarak sadece 3 , 9 litre yakıt tü ; ketmesine olanak tanıyor .

1 . 6 TDı ' ın ikinci versiyonu ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde pazara sunulacak . 90 hp gü ; ç ; ç ; ıkışı ile 1500 &ndash ; 2500 d/dk aralığında temin edilen 230 Nm tork ü ; retecek .

Yü ; ksek teknoloji ve verimlilik : Yedi ileri S tronic
Verimliliği daima ileri teknoloji ile birlikte dü ; şü ; nen Audi , A1 modelini , son derece seri , konforlu ve gü ; ç ; akışında fark edilir bir kesinti olmaksızın vites değiştiren yedi ileri S tronic ç ; ift kavramalı şanzımanla sunuyor . ister otomatik olarak ister manuel olarak kullanılabilen bu şanzıman , direksiyon ü ; zerindeki değiştirme kolları ile kumanda edilebiliyor . Yedi ileri S tronic , muazzam ö ; lç ; ü ; de eğlenceli bir sü ; rü ; ş temin etmenin yanında ayrıca yakıt tü ; ketimini de azaltıyor .

OtomobilGazetesi