Muş'ta hayvan sevkıyatı durduruldu

Muş İl Tarım Müdürü Murat Yıldız, Muş'ta bazı köylerde şap hastalığına rastlanılması nedeni ile 20 gün süre ile hayvan sevkıyatını durdurduklarını açı

  Muş İl Tarım Müdürü Murat Yıldız , Muş ' ta bazı köylerde şap hastalığına rastlanılması nedeni ile 20 gün süre ile hayvan sevkıyatını durdurduklarını açıkladı .

Murat Yıldız , " Merkez , Karaköprü , Serinova , Konukbekler , Malazgirt Merkez Tatargazi , Varto Tepeköy , Korkut Yedipinar köylerimizde şap ihbarı aldık . Bu ihbarların veteriner hekimlerce değerlendirilmesi sonucu , hastalık çıkışlarını yaptık . Hayvan sağlığı komisyonunu toplayarak bir süre hayvan hareketlerini durdurma kararını aldık . " dedi .

Şap virüsünün yayılmaması için hayvan sevkıyatını durduklarını belirten Yıldız , şöyle devam etti : " Şap hastalığı , virüslü bir hastalık , bu sebeple hayvan hareketlerinin durdurulması alınabilecek en güzel tedbir olarak düşünülmektedir . Bu nedenle , ilimiz dahilinde ilçeler dahil 20 gün süre ile hayvan hareketlerini durdurduk . Komşu illerimize de bildireceğiz . Bu konuda teknik arkadaşlarımız , hastalığın takibini devam ettirecekler . Hastalıkla ilgili üreticilerimiz bu konuda bilgilendirildi . Hayvan sahiplerince alınması gereken tedbirler kendilerine anlatıldı . "