Maliye Bakanı Şimşek: İsrail'den gelmesi beklenen turistlerin birkaç katı Ortadoğu'dan gelir

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsrail'in Gazze'ye yardım konvoyuna yaptığı saldır

  Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika ' nın başkenti Brüksel ' e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , İsrail ' in Gazze ' ye yardım konvoyuna yaptığı saldırıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu . İsrail ' den Türkiye ' ye turizm sektöründeki çok sayıda rezervasyonun iptal edilmesinin sorulması üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , " Ben bunun Türkiye ' ye önemli bir yansımasının olacağını sanmıyorum . Muhtemelen İsrail ' den gelmesi beklenen turistlerin birkaç katı belki Ortadoğu ' dan gelecek ve Ortadoğu ' dan gelen turistlerin turist başına harcaması , İsraillilerin birkaç katı . " dedi .

Bakan Şimşek , son olaydan sonra İsrail ile ilişkilerde derin tahribat alındığına vurgu yaparak " Bu son olaydan sonra ilişkiler hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak . Yani İsrail bu yaptıklarının sonuçlarına katlanacak . " şeklinde konuştu . Ekonomik olarak Türkiye ' nin İsrail krizinden kârlı çıkacağını kaydeden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , küçük hesaplara girmediklerini , önemli olanın sergilenen onurlu duruşun olduğunu kaydetti .

Maliye

Bakanı Mehmet Şimşek , Brüksel ' de TUSKON ' un Avrupa Politika Merkezi ( EPC ) ile ortaklaşa düzenlediği ' ' Ekonomi-Politika Diyalogu Paneli ' ' nde konuştu . Türkiye ekonomisi hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştiren Bakan Şimşek , programın sonunda Türk gazetecilere İsrail kriziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu . Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , İsrail ' in Gazze ' ye yardım konvoyuna yaptığı saldırıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu . Şimşek saldırıyla ilgili soruyu , " Bu son olaydan sonra , ilişkiler hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak . Yani İsrail bu yaptıklarının sonuçlarına katlanacak . Çok spesifik konulara girmek istemiyorum ; çünkü hükümet olarak biz birkaç adım attık . Son yaşananlar , ilişkilerde tabii ki önemli bir yara açmıştır . İlişkilerde geri dönüşü olmayacak şekilde bir takım tahribatlar olmuştur . Hükümet olarak başka tedbirler gerekiyorsa değerlendirir karar veririz ; ama şu aşamada gereken açıklamaları biz zaten yaptık . " şeklinde cevapladı .

İsrail ' den Türkiye ' ye turizm sektöründeki çok sayıda rezervasyonun iptal edilmesinin sorulması üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , " Ben bunun Türkiye ' ye önemli bir yansımasının olacağını sanmıyorum . Muhtemelen İsrail ' den gelmesi beklenen turistlerin birkaç katı belki Ortadoğu ' dan gelecek ve Ortadoğu ' dan gelen turistlerin turist başına harcaması , İsraillilerin birkaç katı . Ayrıca insanlığı ilgilendiren konularda bu türden ufak tefek ekonomik kayıplar bizim için önemli değil . Bizim için önemli olan onurlu bir duruştur . Şu olur , bu olur yaklaşımlarını biz şu anda önemsemiyoruz . " açıklamasında bulundu .

İsrail ' le Türkiye ' nin ticari ilişki düzeyinin yüzde 1 ' lerde olduğunu kaydeden Şimşek , " Velev ki böyle olumsuz bir etki olsa dahi , bizim için önemli olan prensiplerimizdir . Bizim için önemli olan Gazze ' deki insanlık dramının sonuna ermesi , İsrail ' in korsanvari yaklaşımları bir kenara bırakması ve devlet terörünü bir daha hiçbir şekilde ortaya koymamasıdır . " şeklinde konuştu .

Maliye

Bakanı Mehmet Şimşek akşam saatlerinde Belçika ' daki Türk asıllı sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi . Bakan Şimşek , bugün Hollanda ' nın başkenti Amsterdam ' a geçecek . Hollanda Finans Bakanı Jan Keesl De Jager ve Hollanda ' nın önde gelen iş adamlarının iştirak edeceği resepsiyona da katılacak olan Şimşek , Amsterdam Üniversitesi ' nde düzenlenecek bir panelde de konuşacak . Hollanda ' da düzenlenecek olan ' ' Türk Ekonomisi ve Türkiye ' de Yatırım ' ' konulu panelde bir konuşma yapacak olan Mehmet Şimşek , pazar günü Türkiye ' ye dönecek .