Efsane orkestra ilk kez İstanbul'da

160 yılı aşkın tarihiyle, Avrupa klasik müzik tarihinin mihenk taşı sayılan Viyana Filarmoni Orkestrası, ilk kez İstanbul'da.

  38 . Uluslararası İstanbul Mü ; zik Festivali kapsamında , kariyeri boyunca sayısız onur ö ; dü ; lü ; ne layık gö ; rü ; len şef Riccardo Muti ' nin yö ; netimindeki Viyana Filarmoni Orkestrası , Enerjisa sponsorluğunda 23 Haziran Ç ; arşamba gü ; nü ; saat 20 . 00 ' de Haliç ; Kongre Merkezi ' nde festival izleyicisiyle buluşuyor .

Konserde , Ricardo Muti yö ; netimindeki Viyana Filarmoni Orkestrası Mozart ve Schubert ' in senfonilerinin yanı sıra , Tchaikovksy ' nin başyapıtı &ldquo ; Pathetique&rdquo ; senfonisinin unutulmaz bir yorumunu da sunacak .

Mü ; ziğin başkentinin en ü ; nlü ; orkestrası Viyana Filarmoni , klasik mü ; zik dü ; nyasının en tanınmış orkestralarından biri kabul ediliyor .

Richard Wagner ' in &ldquo ; dü ; nyadaki en olağanü ; stü ; orkestralardan biri&rdquo ; ve Anton Bruckner ' in &ldquo ; en ü ; stü ; n mü ; zikal birlik&rdquo ; olarak yorumladığı Orkestra ' yla ilgili olarak ; Johannes Brahms kendisini onların bir &ldquo ; dostu ve hayranı&rdquo ; olarak nitelerken Gustav Mahler &ldquo ; mü ; zik sanatının bağları&rdquo ; ile bağlandıklarını ifade ediyor . Richard Strauss ise tü ; m bu dü ; şü ; nceleri &ldquo ; Viyana Filarmoni ' yi ö ; ven sö ; zlerin hepsi yetersiz kalıyor . &rdquo ; diye ö ; zetliyor .

[ntvmsnbc]