İkinci bir Gazze filosu da önümüzdeki haftalarda yola çıkıyor

İsrail'in ölümcül bir baskın düzenlediği Gazze'ye yardım götüren filoya dahil olan; ancak geride kalan Rachel Corrie gemisi Gazze'ye doğru yoluna deva

  İsrail ' in ölümcül bir baskın düzenlediği Gazze ' ye yardım götüren filoya dahil olan ; ancak geride kalan Rachel Corrie gemisi Gazze ' ye doğru yoluna devam ederken , organizatörler ikinci bir yardım filosunun önümüzdeki haftalarda organize edileceğini bildirdi . Bu filonun da ilki gibi " barışçıl bir misyon " olacağı belirtildi .

Gazze Ablukasını Kaldırmak İçin Avrupa Seferi adlı grup , adının " Özgürlük 2 " olacağını açıkladıkları yeni filoda , eski filodan en az 3 gemi daha kalabalık olacağını bildirdi . Grubun Başkanı Dr . Arafat Madi , ikinci filoda daha fazla gemi ve eylemci olacağını söyledi .

Dr . Arafat Madi , Brüksel ' de yaptığı açıklamada " İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen katliamın ardından ikinci bir filo için dünyada çağrıların arttığını " vurguladı . Yeni filonun önümüzdeki haftalarda yola çıkacağını belirten Madi , Türkiye ' den yarı resmi finans veya organizasyon desteğini gelme ihtimalini henüz hesaba katmadıklarını ifade etti .

Bu arada ilk filoya dahil olan ancak yavaş ilerlediği için geriden gelen Rachel Corrie adlı gemi , Gazze ' ye doğru yolculuğuna devam ediyor . Adını bir İsrail buldozerinin 2003 yılında öldürdüğü Amerikalı eylemciden alan gemide 15 eylemci bulunuyor . Yolcuların arasında Kuzey İrlandalı Nobel ödülü sahibi bulunan geminin , İsrail askerlerinin saldırı düzenlediği noktaya Cuma akşamı ya da Cumartesi sabahı ulaşması bekleniyor . İsrail ise diğer gemiler gibi bu gemiye de Gazze ' ye geçiş imkanı vermeyeceğini açıkladı .

Gemide tıbbi malzeme , okul ekipmanları ve İsrail ' in yasakladığı bir malzeme olan çimento bulunuyor . İrlanda Başbakanı Brian Cowen de gemiye destek vererek , İrlanda bandıralı geminin misyonunu tamamlaması gerektiğini söylemişti .