10. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları

10. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 24-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

  10 . Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları ' nın programının tanıtımı nedeniyle Sapanca Gülizar Restaurant ' ta bir toplantı düzenlendi . Toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük , Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu , Sapanca Kaymakamı Osman Sarı , Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve tertip komitesi katıldı .
Kaymakam Sarı , Sapanca olarak dokuz yıldır şairle şiir dostlarını buluşturduklarını belirterek şöyle konuştu : " Bu yıl 24-26 Haziran tarihlerinde onuncusunu gerçekleştireceğimiz Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarına yurt içinden 13 , yurt dışından Batı Trakya , Bulgaristan , Filistin , Kırım , Kosova , Makedonya ve Moldovya ' dan birer şair dostumuz katılacak . Dünyanın gelişen ve değişen yapısı içerisinde kültür birlikteliği ve kültürel işbirliğinin önemine vurgu yapılan ve bu yönde değişik platformların
oluşturulduğu Sapanca Şiir Akşamları ile bu şehrin insanları dünyayı daha yakından tanımaktadır . "
Sapanca ' nın bir sanat zirvesi olan Şiir Akşamlarına ev sahipliği yaptığını anlatan Sarı , şunları söyledi : " Şiir akşamlarımız panel , konser ve şiir dinletisiyle geniş kapsamlı bir organizasyondur . Etkinliklerimiz 24 Haziran günü Adapazarı AKM ' de ' Doğumlarının 100 . Yılında Cahit Sıtkı Tarancı ve Ziya Osman Saba ' isimli panelle başlayacak . 25 Haziran Cuma Günü Sapanca Halk Eğitim Merkezi Salonunda açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof . Dr . Mustafa İsen ' in yapacağı ' Şiir Festivalleri
Buluşması ' paneli yapılacak ve aynı gün saat 21 . 00 ' de Sapanca İnsan Hakları Parkında Türk Dünyası Müzik Topluluğunun vereceği konserle devam edecek . 26 Haziran günü İnsan Hakları Parkında şairlerimizin şiir dostlarına sunumlarıyla sona erecektir . "
Sakarya Valisi Mustafa Büyük de Turizm ve Kültür Bakanlığı ' nda görev yaptığı dönemde şiir akşamlarına konuk olarak katıldığını söyledi .
( MA-İÇ-HO-Y )