Ali Sami Yen Stadı'nda rekor denemesi

Ali Sami Yen Stadı'nda bir araya gelen 14 bin 517 kişi, en yüksek katılımlı kitap okuma rekor denemesi için aynı anda kitap okudu.

  Milli Eğitim Bakanı Nimet Ç ; ubukç ; u ' nun da katıldığı etkinlikte rekor kırılamadı .

Genç ; lerin kurduğu Dü ; şü ; n Taşın Derneği tarafından Ali Sami Yen Stadı ' nda ' Dü ; nyanın En Yü ; ksek Katılımlı Kitap Okuma Etkinliği ' rekor denemesi yapıldı . Rekor denemesine Milli Eğitim Bakanı Nimet Ç ; ubukç ; u , İstanbul Valisi Hü ; seyin Avni Mutlu ile Arif Şentü ; rk , Tarık Mengü ; ç ; , Bora Gencer gibi sanatç ; ılar katıldı . Etkinlikte konuşan Bakan Ç ; ubukç ; u , ' Kitap okuma işiyle aranızı hiç ; aç ; mayın . Ö ; nemli olan ç ; ok kitap okumak değil , bir kitabı nasıl okuduğunuz . Bugü ; ne kadar elektronik ortamlara daha fazla ö ; nem verdik . Ancak kitap gibi basılı eserlere yeterince ö ; nem verilmemiştir . Diliyorum ki bundan sonra kitap okuma oranını arttırabiliriz . Dü ; nyanın kitap okumak amacıyla gerç ; ekleştirilen en yü ; ksek katılımlı etkinliğinin amacına ulaşmasını dilerim ' dedi .

Etkinliğin sunucusu İbrahim Sadri , Mü ; min Sekman ' ın ' Her Şey Seninle Başlar ' isimli kitabını 5 dakika boyunca yü ; ksek sesle okudu . Bakan Ç ; ubukç ; u ve stadı dolduranlar ise Sadri ' nin okuduklarını tekrar etti . Daha ö ; nce 15 bin 440 kişinin aynı anda kitap okuyarak kırdığı rekor , Ali Sami Yen Stadı ' ndaki rekor denemesinde katılımın 14 bin 517 olması nedeniyle kırılamadı . Guinness Rekorlar Kitabı gö ; revlisi Talan Omar , rekor denemesine ilişkin yaptığı aç ; ıklamada , bir ö ; nceki rekor sayısına ulaşılmadığı iç ; in rekorun

kırılamadığını , ancak rekorun yine Tü ; rkiye ' nin elinde bulunduğunu sö ; yledi .

Dü ; şü ; n Taşın Derneği Başkanı Selim Ç ; avuş ise kitap okumanın ö ; nemine değinerek , katılımcılara teşekkü ; r etti . Etkinliğe katılan herkese Mü ; min Sekman ' ın ' Her Şey Seninle Başlar ' isimli kitabı dağıtıldı .

Tü ; rkiye ' deki kitap okuma oranını arttırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı ' nın da desteklediği projenin 2014 yılına kadar devam ettirilmesinin planlandığı ifade edildi . Ali Sami Yen Stadyumu ' nda rekor iç ; in bir araya gelen kitap gö ; nü ; llü ; lerinin yanlarında getirdikleri kitapların , talepte bulunan ve ihtiyacı olan 20 farklı şehre gö ; nderileceği ö ; ğrenildi .