Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Kto'da Tanıtıldı

Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve Hayatboyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programına sunulan "Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bakım ve Kalibrasyonu Uygulamaları Eğitim Programı" Kayseri Ticaret Odası'nda (KTO) tanıtıldı

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Kto'da Tanıtıldı
  Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve Hayatboyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programına sunulan " Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bakım ve Kalibrasyonu Uygulamaları Eğitim Programı " Kayseri Ticaret Odası ' nda ( KTO ) tanıtıldı .
Programın tanıtım toplantısına KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci , İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata , Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman , Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ayhan Bekar , Okul Müdür Yardımcısı ve Avrupa Birliği ( AB ) Proje Koordinatörü Yakup Yüksel , Erciyes Üniversitesi ( ERÜ ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Mustafa Alçı ve çok sayıda davetli katıldı . Açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci , Kayseri ' de avrupa birliği ile ilgili çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini kaydederek , " Gerçekleştirilecek olan , program Avrupa Birliği tarafından kabul edilerek 117 bin 149 avro ile desteklenmiştir . Son 10 yılda Kayseri sağlık sektöründe çok önemli çalışmalar yapmıştır . Projemizin hayırlı olmasını diliyoruz . Bunları yaparken üniversitemizden de yardım alacağız . Kurtuluşumuz eğitimden geçer , üretimden geçer , ürettiklerimizi satabilmemizden geçer . Türkiye ' nin önü açıktır " diye konuştu .
" 75 İŞSİZ GENCE EĞİTİM VEREREK , DONANIMLI HALE GETİRDİK "
Okul Müdürü Ayhan Bekar , AB hisselerinin meslek okulları için iyi bir fon oluşturduğunu belirterek , okul olarak bazı faaliyetlerin finansmanı için bu kaynağı etkili biçimde kullandıklarını söyledi . Bekar , " 2009 yılında AB desteği ile Kimya Bölümü mezunu 75 işsiz gence eğitimler vererek mesleki ve kişisel anlamda donanımlı hale getirdik . Uzun süre işsiz kalarak neredeyse kendine olan güvenlerini yitirmiş olan gençlerden bugün 50 kadarı istihdam edildi , düzenli bir gelire ve yaşantıya kavuştu . Benzer projeyi bu kez Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında vererek 72 gencimizi eğitmek istiyoruz . Şu an devam eden 4 AB projesini yürütüyoruz . Okul olarak bu programların öğrencilerimiz ve mezunlarımız için son derece faydalı olduğuna inanıyoruz . Geçen yıl uyguladığımız proje ile okulumuz ilimizde başka okulda bulunmayan Aletli Kimyasal Analiz Laboratuarına kavuştu " ifadesinde bulundu .
12 ay sürecek proje faaliyetlerinin Mayıs 2011 tarihinde tamamlanması planlanıyor .