Sivaslı 24. Altın Çilek Kültür Ve Sanat Festivaline Hazırlanıyor

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali 28-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

  Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl yaptığı açıklamada Sivaslı İlçesi 24 . Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali programı ile ilgili bilgi verdi . Festival etkinliklerinin 28 Mayıs Cuma günü düzenlenecek açılış töreni ile başlayacağını ve üç gün süreceğini ifade eden Küçükgöl , festivale yöre halkının yoğun ilgi göstermesini beklediklerini söyledi . İlçe halkının önemli gelir kaynakları arasında bulunan çileğin 1970 yılından bu yana üretildiğini ve yaklaşık 250 üreticinin üretim yaptığını ifade eden Küçükgöl , bu yıl bin 500 dekar alanda 2 bin 500 ton çilek hedeflendiğini kaydetti .
Festivaldeki amacın üreticiyi teşvik edip yörede üretilen çileğin tanıtımına katkı sunmak olduğunu anlatan Zafer Küçükgöl , " İlçenin önemli gelir kaynaklarından çileğin ön plana çıkarmak ve daha fazla katma değer oluşturmak istiyoruz . Her yıl geleneksek olarak düzenlediğimiz festival bu yıl daha coşkulu geçecek . Üç gün sürecek etkinliklerin her yaştan her kesime hitap edecek şekilde ciddi ve uzun süren bir hazırlık sonucu organize ettik . İlçemizde oluşturulan tertip komitesi de bu konuda önemli katkılar sağladı . Festivali panayır havasından kurtarıp , kültürel ve sanatsal yönünü daha ön plana çıkarmayı hedefliyoruz , bu yıl bu değişimi hep birlikte göreceğiz " dedi .
Son yıllarda yapılan projelerle çilekte ürün çeşitliliğinin sağlandığını ve ihracata yönelik üretimin arttığını da dile getiren Zafer Küçükgöl , " ' İlçemizde yaygın olarak İtalyan menşeli Tiago çeşidi çilek üreticiliği yapılmaktadır . Bugüne kadar yabancı menşeimi Chandler , Pajaro , Fern , Osa grande , Seascape , Duagles , Selva , Comaros , cabarla , sweetcharie , aromas gibi çeşitler üretildi . İlçemizde çilek yetiştiriciliğinin önem kazanmasında en büyük rol değişik iklim ve toprak koşullarında ekonomik olarak yetiştirilmesidir . İlçemizde üretilen çilek pazara çıktığında diğer bölgelerdeki çilek üretimi bitmiş oluyor . İklim nedeniyle oluşan bu durum ilçemiz için bir avantaj " diye konuştu .