Otokoç parayı 'rent a car'a yatıracak

Otokoç Genel Müdürü Görgün Özdemir, Otokoç'un bu yıl kiralama tarafında 250 milyon liralık araç yatırımı yapacağını bildirdi.

Otokoç parayı 'rent a car'a yatıracak
  Ö ; zdemir , Otokoç ; ' un otomotiv perakendeciliği ve araç ; kiralama sektö ; rü ; ndeki ilk dö ; rt ay sonuç ; larını değerlendirdiği toplantıda yaptığı konuşmada , Koç ; Grubu iç ; in ö ; nemli bir şirket olan Otokoç ; ' un , 82 yıllık tecrü ; besiyle otomotiv perakendeciliğinde yaygın bir yapıya sahip olduğunu ve bugü ; n 100 noktada hizmet verdiklerini sö ; yledi .

Geç ; en yıl Otokoç ; ' un otomotiv perakendeciliğinde yü ; zde 8 , 5 oranıyla pazar lideri olduğunu belirten Ö ; zdemir , şirketin 330 bin servis girişi , 155 milyon lira servis cirosu , 140 milyon lira toptan yedek parç ; a cirosu gerç ; ekleştirdiğini bildirdi .

Ö ; zdemir , kısa sü ; reli araç ; kiralamada yü ; zde 23 pazar payı elde ettikleri ve bu pay ile ilk sırada yer aldıklarını ifade ederek , Avis ' in yü ; zde 17 , Budget ' in ise yü ; zde 6 pazar payına ulaştığını , operasyonel kiralamada da yü ; zde 9 pazar payı ile 3 . sırada yer aldıklarını belirtti .

Daha ö ; nce 500 bin olarak ö ; ngö ; rdü ; kleri pazarın 625 bin seviyelerinde gerç ; ekleşebileceğini ifade eden Ö ; zdemir , geç ; tiğimiz yıl hü ; kü ; metin uyguladığı Ö ; TV teşvikinin yerini bu yıl liranın değer kazanmasıyla avro teşvikinin doldurduğunu , tü ; ketici gü ; veninde yü ; kselme olduğunu , aynı zamanda bankaların kredi verme iştahının arttığını , aracılık ettikleri kredi oranının yü ; kseldiğini bildirdi .

OTOKOÇ ; ' UN 4 AYLIK SATIŞLARI YÜ ; ZDE 24 ARTTI


Bu yılın 4 aylık dö ; neminde toplam pazarın geç ; en yılın aynı dö ; nemine gö ; re yü ; zde 7 bü ; yü ; mesine karşılık Otokoç ; ' un Ocak-Nisan dö ; neminde satışlarını yü ; zde 24 oranında artırarak 13 bin 146 adede ç ; ıkardığını belirten Ö ; zdemir , ' ' Pazar 625 bin olarak gerç ; ekleşirse Otokoç ; Otomotiv olarak 56 bin satış adedine ve yü ; zde 9 pazar payına ulaşacağız ' ' dedi .

Ö ; zdemir , yıl sonunda Ford satışlarından yü ; zde 28 , Volvo ' dan yü ; zde 25 , Fiat , Alfa Romeo ve Lancia satışlarından da yü ; zde 28 , 5 pay almayı hedeflediklerini kaydetti .

Otokoç ; ' un servis girişlerinin de arttığını belirten Ö ; zdemir , yıl sonu 340 bin adet servis girişi , 167 milyon lira da ciro elde etmeyi hedeflediklerini sö ; yledi .

Yılın 4 aylık dö ; neminde 2 . el araç ; satışlarının da yü ; zde 20 oranında artığına işaret eden Ö ; zdemir , 2010 sonunda 10 bin adet 2 . el araç ; satmayı planladıklarını bildirdi .

Sigorta ve finansman satışları konusunda da bilgi veren Ö ; zdemir , ' ' Yıl sonu hedefimiz olan 26 bin adet kasko , 42 bin trafik sigortası ve 15 bin kredi adedini aşacağız ' ' dedi .

Yeni araç ; satışları baz alındığında ABD ' deki bü ; yü ; k satıcılar sıralamasında Otokoç ; ' un 8 . sırada yer aldığını bildiren Ö ; zdemir , Avrupa ' da hem bayilik hem de distribü ; tö ; rlü ; k yapan şirketlerin de yer aldığı sıralamaya gö ; re ise 22 . durumda olduklarını , distribü ; tö ; rlü ; k yapan şirketler ç ; ıkarıldığında Otokoç ; ' un Avrupa ' da da ilk 10 ' da yer aldığını kaydetti .

Geç ; en yıl Avis ' te yü ; zde 20 , Budget ' ta ise yü ; zde 50 bü ; yü ; me kaydettikleri belirten Ö ; zdemir , şö ; yle devam etti :

' ' Bu sene ilk 4 ay sonuç ; larına baktığımızda kısa sü ; reli araç ; kiralama tarafında Avis ' te yü ; zde 16 , Budget ' ta ise yü ; zde 37 ciro bü ; yü ; mesi gerç ; ekleştirdik . Yıl sonu hedefimiz geç ; tiğimiz yılki bü ; yü ; me rakamlarını yakalamak . Uzun sü ; reli araç ; kiralama tarafında ise araç ; parkımızı yü ; zde 8 artırırken 10 bin adede ulaştık . Toplam araç ; kiralama operasyonumuza baktığımızda araç ; parkımızdaki artış yü ; zde 10 , cirosal artış ise yü ; zde 16 olarak gerç ; ekleşti . Tü ; rkiye ' de kısa dö ; nemli araç ; kiralama alanında bü ; yü ; k bir potansiyel var . Henü ; z nü ; fusun sadece yü ; zde 6 ' sı araç ; kiralamayı deneyimlemiş durumda . Geç ; tiğimiz yıllarda ç ; ok hızlı bü ; yü ; yen havayolu taşımacılığı , araç ; kiralamaya da olumlu etki yaptı . Buna rağmen 10 bin kişiye dü ; şen kiralık araç ; sayısı Avrupa ' nın 25 ' te biri seviyesinde . ' '

KİRALAMAYA 250 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Gö ; rgü ; n Ö ; zdemir , kiralama tarafında bu yıl 250 milyon liralık araç ; yatırımı yapacaklarını bildirdi .

Gazetecilerin bu konuya ilişkin sorusu ü ; zerine Ö ; zdemir , yeni tesis yatırım planları bulunmadığını , yeni araç ; yatırımı ve yenileme yatırımlarıyla toplam 260 milyon liralık yatırım gerç ; ekleştirmeyi planladıklarını sö ; yledi .

Geç ; en yıl 1 , 7 milyar lira ciro elde ettiklerini , bu yıl olağanü ; stü ; bir durum olmaması halinde 2 milyar liralık ciroyu yakalamayı hedeflediklerini belirten Ö ; zdemir , asıl hedeflerinin 2 milyar dolar olduğunu , buna da 5 yıl iç ; inde ulaşmayı istediklerini kaydetti .

Yurt iç ; inde ve dışında fırsat gö ; rdü ; klerinde değerlendireceklerini ifade eden Ö ; zdemir , Azerbaycan operasyonlarına ilişkin olarak ise gelişmekte olan bir pazar olması dolayısıyla orada yer aldıklarını , ü ; lkenin ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemdeki bü ; yü ; mesinden pay almayı hedeflediklerini sö ; yledi .

Otokoç ; Genel Mü ; dü ; rü ; Ö ; zdemir , otomobil kiralamada ç ; evreci araç ; lar konusunda ise Avis ' in Renault ' un ç ; evreci otomobillerine ilişkin iyi niyet anlaşması yaptığını , ç ; evreci otomobillerin araç ; parkına eklenir hale gelmesi durumunda bunu gerç ; ekleştirecek ilk firmalardan biri olacaklarını ifade etti .

Avrupa ' daki ekonomik durumun iş planlarına etkisine ilişkin olarak ise Ö ; zdemir , ' ' Tü ; rkiye bu krizlere ç ; ok alışık . 2008 ' de ortaya ç ; ıkan krizde bizler tedbirlerimizi aldık . Bu durum iç ; satıştan daha ç ; ok ihracatı bir miktar etkileyebilir . Olası durumda ö ; nlemimizi hemen alırız ' ' dedi .

AA