Cami Minaresi S.o.s. Veriyor

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bir caminin minaresinde oluşan çatlaklar tehlike sinyalleri veriyor

Cami Minaresi S.o.s. Veriyor
  Balıkesir ' in Savaştepe ilçesinde bir caminin minaresinde oluşan çatlaklar tehlike sinyalleri veriyor . Caminin minaresi her an yıkılma tehlikesi yaşarken namaza gelen cemaatten bir başka caminin yapım ve onarımı için yardım toplanması şaşırtıyor .
Savaştepe ilçe merkezindeki Çarşı Camii ' nin minaresi tehlike saçıyor . Cemaati son derece kalabalık olan caminin minaresindeki şerefesinde oluşan çatlaklar vatandaşları korkutuyor . Altından her gün yüzlerce kişinin geçtiği Çarşı Camii minaresi , şerefedeki derin çatlaklar sebebi ile her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya . " Geliyorum " diyen ve faciayla sonuçlanabilecek kazayla ilgili şu ana kadar herhangi bir tedbir girişiminde bulunulmaması eleştiri konusu oldu . Vatandaşlar caminin minaresindeki çatlaklarla ilgili bir an önce tadilat yapılması gerektiğini , aksi halde doğabilecek bir kazanın faturasının ağır olacağını ifade ettiler . Camiye gelen cemaatten bazıları namazlardan sonra teberru talebinde bulunulduğunu belirten vatandaşlar , " Ancak Kütahya ' daki bir cami için bile yardım talep edilirken kendi camimizin yıkılmak üzere olan minaresinin onarımı için bir çaba sarf edilmemesi düşündürücü . Bu kadar umursamazlık olmaz " diyerek tepkilerini dile getirdiler .
Kış mevsiminde Dursunbey ilçesine bağlı bir köyde fırtına ve şiddetli yağış sebebiyle köydeki caminin minaresi yıkılmış enkaz altında kalan 4 kişi hayatını kaybetmişti . Savaştepeliler ikinci bir minare faciasının da ilçelerinde yaşanmasını istemediklerini söyledi .