2010 Dünya Kupası'na Doğru

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU -F GRUBUNUN FAVORİLERİ, SÜRPRİZ ADAYLARI VE ANALİZİ ANKARA (A.A) - 23.05.2010 - ÇAĞ AKSEL ATAY - 2010 DÜNYA KUPASI, 11 HA

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU

-F GRUBUNUN FAVORİLERİ , SÜRPRİZ ADAYLARI VE ANALİZİ

ANKARA ( A . A ) - 23 . 05 . 2010 - Çağ Aksel Atay - 2010 Dünya Kupası , 11 Haziran ' da başlayacak ve tam bir ay sonra yapılacak final maçıyla sahibini bulacak .

Kupa mücadelesine katılan ülkeler , 4 ' er takımlı 8 grupta ilk ikiye girmek için mücadele edecek .

F Grubu ' nda yer alan favori ülkeler , sürpriz adayları ve analizi şöyle ;

İtalya - Paraguay - Yeni Zelanda - Slovakya

---------------------------------------------

Grup , oyun tarzını sahaya yansıtabilmesi açısından İtalya için son derece uygun takmlardan oluştu .

İtalyanlar , grup maçlarına büyük bir güvenle , ikinci tura kayıp vermeden yükseleceği inancıyla çıkacak . Son derece güçlü bir defans yapısı olan İtalya milli takımı , aynı zamanda iyi bir orta sahaya , bunun yanısıra belki de dünyanın en iyi kalecisi olarak nitelenebilecek Gianluigi Buffon ' a sahip . İtalya ' nın en zayıf tarafı , hücum gücünün , daha önceki organizasyonlara oranla daha zayıf olması .

Güney Amerika elemelerinde Arjantin ' i 1-0 yendikten sonra Dünya Kupası ' na hak kazanan ve burada grubunu Brezilya ' nın sadece bir puan altında bitiren Paraguay , çantada keklik olmadığını herkese gösterdi .

Paraguay ' ın yıldız oyuncuları , Avrupa ' nın seçkin takımlarında forma giyiyor . Paraguay ' ın , gruptaki zayıf takımlara üstünlük sağlaması ve İtalya ile birlikte ikinci tura yükselmesi büyük olasılık .

1982 ' den bu yana ilk kez dünya kupasına katılma hakkı kazanan Yeni Zelanda ise grupta gurur mücadelesi verecek . Kimsenin ikinci tur için şans tanımadığı Yeni Zelanda milli takımı , ağırlıklı olarak , kulüp bazında küçük takımların oyuncularından oluşuyor . Yeni Zelanda , mükemmel takım anlayışıyla yenilmesi güç bir takım . Ancak kazanmak için de yeterli kapasiteye sahip değil .

Slovakya , eleme maçlarında başarılı bir grafik çizdi ve Çek Cumhuriyeti ' nin devre dışı kaldığı grubu ilk sırada tamamladı . Grubunda fazla zorlu maç oynamayan Slovak ekip , büyük takımlar karşısında zorlanıyor . Her ne kadar Marek Hamsik gibi iyi oyunculara sahip olsa da , Slovakya ' nın gruptan çıkma şansı az görülüyor . Slovakya ' nın Güney Afrika ' daki kaderini , Paraguay ile yapacağı maç belirleyecek gibi görünüyor .

İzlenmesi tavsiye edilen oyuncular : Gianluigi Buffon ( İtalya ) , Fabio Cannavaro ( İtalya ) , Gennaro Gattuso ( İtalya ) , Andrea Pirlo ( İtalya ) , Robert Vitteck ( Slovakya ) , Ryan Nelsen ( Yeni Zelanda )

Grup tahmini : 1- İtalya

2- Paraguay

( ÇAĞ-MTE )

23 . 05 . 2010 10 : 25 : 46