Bilim şenliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından Halk Bahçesi'nde gerçekleştirilen ÇOMÜ 3. Bilim şenliği ilgi gördü.

Çanakkale Valiliği ile İl

  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ( ÇOMÜ ) tarafından Halk Bahçesi ' nde gerçekleştirilen ÇOMÜ 3 . Bilim şenliği ilgi gördü .

Çanakkale Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün de destek verdiği şenlikte , öğrencilerin ürettikleri birbirinden ilginç projeler ilgi gördü .

Şenliğin açılış törenine Vali Yardımcısı Tahir Demir , Belediye Meclis Üyesi Muharrem Erkek , ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Varol Tok , Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Osman Demircan ve çok sayıda davetli katıldı .

Bilim Şenliği ' nin açılış konuşmalarını yapan Vali Yardımcısı Tahir Demir ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Osman Demircan , bilimin insan hayatındaki yerinin önemine değindi . Ardından , Bilim Şenliği stantları gezildi .

Bilim Şenliğinde Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafımdan düzenlenen yarışmada ilk üçe giren ' Deprem Robotu ' projesi ile ilgili Çetincan Meriç , ' Elektrik üreten tümsek ve buzlanmayan güvenli yol projeleri ' ile ilgili Şafak Akıncı bilgi verdi .