Turcas Petrol A.ş. 2009 Yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Turcas Petrol A.Ş., 2009 yılında 27,6 milyon TL net kar elde etti.

Turcas Petrol A.Ş.'nin olağan genel kurulu, Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Tecmen, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Çorapçı, Süreyya Serdengeçti, İlhan Nebioğlu, Banu Aksoy Tarakçıoğlu ve Batu Aksoy, hissedarlar ve şirket yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, toplantıda 2009 yılı finansal sonuçlarına ilişkin bilgi verdi. Turcas Petrol A.Ş.'nin Türk enerji sektörünün öncü kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, şirketin engin deneyimi ve uluslararası işbirlikleri ile kurumsal bir kültüre sahip olduğunu dile getirdi.
Turcas'ın liberalleşen enerji piyasalarında akaryakıt dağıtımı, petrol rafinajı, petrokimya üretimi-dağıtımı-ticareti, elektrik üretimi-dağıtımı-ticareti ve doğalgaz ithalatı-toptan satışı gibi alanlarda faaliyetler sürdürdüğünün altını çizen Erdal Aksoy, "Turcas, 'Entegre Enerji Şirketi' olma hedefine doğru hızlı adımlarla ilerlemektedir. 2009 yılında etkisini hissettirmeye devam eden ekonomik krizin önümüzdeki yıl itibariyle yerini pozitif büyümeye bırakacağına inanıyoruz. Uzun vadeli bakış açımızı
aynen sürdürerek şirketimizi güçlendirme imkanlarını en iyi şekilde değerlendirdiğimize inanıyoruz" diye konuştu.
Turcas üst yönetiminin şimdiye kadar sürdürdüğü aktif yatırımcı ilişkileri faaliyetlerini yeni kurulan Yatırımcı İlişkileri ve Stratejik Planlama Müdürlüğü ile pekiştirdiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Aksoy konuşmasına şöyle devam etti:
"Turcas, SPK tarafından yetkilendirilmiş bir Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri şirketi tarafından Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum derecelendirmesine tabi tutuldu ve ilk değerlendirmede 7,52 not almayı başardı. Bu sonuç, Turcas'ın SPK tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağladığını, İMKB'nin Kurumsal Yönetim Endeksi'ne dâhil edilmeyi üst düzeyde hak ettiğini göstermiştir. Notumuzu her yıl biraz daha yukarı çıkartacağımıza olan inancım tamdır."
Erdal Aksoy, Turcas'ın bir taraftan temettü dağıtmaya devam ederken, bir taraftan da hissedarlarına uzun vadeli kazanç elde etmeleri için ölçek ve karlılık arz eden yatırımları yapmaya devam ettiğini ifade etti.
Aksoy, "Bu yatırımlara paralel olarak Turcas'ın Shell, SOCAR ve RWE gibi çok güçlü ve saygın uluslar arası ortaklarıyla başarılı bir şekilde sürdürdüğü faaliyetler ve yeni yatırım projeleri şirketimizin yurt içi ve yurtdışındaki bilinirliğini ve prestijini önemli ölçüde artırmış, bu da hisse performansımıza olumlu şekilde yansımıştır" dedi.