Eşrefpaşalılar filminin Londra galasına yoğun ilgi

Eşrefpaşalılar filmi İngiltere'de de gösteriliyor. Yapımcı M. Yusuf Kulaksız'ın da katıldığı Eşrefpaşalılar Galası'na yoğun ilgi gösteren İngiltere'de

Eşrefpaşalılar filmi İngiltere'de de gösteriliyor. Yapımcı M. Yusuf Kulaksız'ın da katıldığı Eşrefpaşalılar Galası'na yoğun ilgi gösteren İngiltere'deki vatandaşlar, Edmonton Odeon Sinema salonunu doldurdu.

Film gösteriminden önce Cihan'a konuşan filmin yapımcısı M. Yusuf Kulaksız, Eşrefpaşalılar filminin Frankfurt ve Bürüksel'in ardından Londra'da gösterime girmesinden dolayı sevinçli olduklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde filmin Paris'te de gösterime gireceğini dile getiren Kulaksız, halkın Londra'da filme büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Geçen hafta 'en iyi film' ödülünü almıştık. Çok şükür insanlarımız çok ilgililer. Bize fazlasıyla cesaret verdiler. Solonun dolu olması, gencinden yaşlısına her kesimden insanın yoğun ilgi göstermesi bizi fazlasıyla memnun etti. Filmimizin 5 dile çevrilmesinin de faydasını görüyor diye düşünüyorum." dedi.

Komedinin küfürsüz de olabileceğini dile getiren Kulaksız, "Aşkın Anadolu romantizmiyle de anlatılabileceğini göstermesi bakımından önemli bir film olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu. Eşrefpaşalılar filmine sadece bir film olarak bakılmaması gerektiğini ifade eden Kulaksız, "Sevginin bir insanı nasıl değiştirebileceğini, bir mahallenin ve bir dünyanın nasıl değişebileceğini gösteriyor." dedi.

Filmi çok beğendiğini söyleyen Adem Polat, Eşrefpaşalılar'da sevginin, duygusallığın, kavga ve mafyanın olduğunu ancak bunların güzel bir dille seyirciye ulaştırıldığı görüşünde. Filmde sevginin daha ön planda olduğunu ifade eden Tamer Bayraktar adlı izleyici ise, "Bu sevgi insanları tamamen kuşatıyor ve ortaya bir yol haritası çıkıyordu. Herkesin bir mesaj aldığı kanaatindeyim." dedi.

İsmail Şen ise filmin Anadolu kültürünü yansıtan güzel örneklerden biri olduğunu inanıyor: "Bence çok güzeldi. En başta bizim kültürümüzü, Anadolu'da yaşayan kültürü yansıtıyordu. Ama Türkiye'de üretilen birçok filmde verilen mesajın bize empoze edilen kültürü yansıtıyor. Flim bizim bildiğiniz tanıdığımız ve bize daha yakın kareleri yansıtıyordu."

Filmi 'tek kelimeyle mükemmel' bulduğunu söyleyen Harun Karakut adlı izleyici ise, "Aile, çoluk çoçuk topluca izlenebilecek bir film. Biz bu ülkede sinemaya çok fazla gidenlerden değiliz ama gittiğmiz zaman da düşünüyoruz acaba küfür var mı ya da eşimle beraber izleyebilir miyiz diye... Bunda hiçbir şey yok. Yarın tekrar çocuklarla gelip izlemeyi düşünüyoruz." dedi.

En önemli mesajın bir araya gelindiğinde nelerin başarılabileceğini yönelik verilen mesaj olduğunu dile getiren Ali Demir isimli vatandaş ise, herkesin filmde kendisine ait bir kesit bulabileceğini ifade etti.