İsveç Kraliyetindeki ihanet, nişan attırdı

İsveç Kralı 16. Karl Gustav'ın küçük kızı Prenses Madeleine, evlenmeyi düşündüğü Jonas Berkström'ün kendisine ihanet ettiğini öğrenmesi üzerine dün ni

İsveç Kralı 16. Karl Gustav'ın küçük kızı Prenses Madeleine, evlenmeyi düşündüğü Jonas Berkström'ün kendisine ihanet ettiğini öğrenmesi üzerine dün nişanını bozduğunu açıkladı ve New York'a uçtu. Geçtiğimiz Perşembe günü Tora isimli Norveçli bir bayan, Norveç gazetelerine Prenses Madeleine'nin nişanlısı Jonas Berkström ile birlikte olduğunu söylemesi ve haberin İsveç gazetelerinde de yer alması üzerine, İsveç Kraliyet ailesi zor duruma düştü. Kral Gustav'ın, bu durumu tepki gösterdiği ve bunun üzerine de Prenses Madeleine'nin nişanı atma kararı verdiği bildirildi.
Bu konuyu hemen her İsveçli gazete değerlendirirken, Kraliyet ailesinde bu zamana kadar nişan atma hadisesinin pek yaşanmadığı vurgulandı. Kraliyet uzmanı Roger Lundgren, konuyu basına değerlendirirken; sonradan boşanma yaşanacağına, işin başında nişanın bozulmasının çok daha az zayiatlı bir durum olduğunu kaydetti.
Aldatma hadisesinin geçtiğimiz kış mevsiminde gerçekleştiği ve Norveçli bayanın, konuşması için gazetelerden 12 bin 500 Norveç Kronu para aldığı bilgisi aktarıldı. Norveçli Tora, Jonas Berkström'ün aslında kim olduğunu bilmediğini, sonradan öğrendiğini ve durumun bu noktaya gelmesinden dolayı üzgün olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak Norveçli bayan ve ailesi bir basın açıklaması yapmak zorunda kalırken, bu açıklamadan sonra ailenin ortadan kaybolduğu ve kendilerinden bir haber alınamadığı öğrenildi.
Bu yaşananlar üzerine Norveç Kralı'ndan da bir açıklama geldi. Norveç Kralı Harald "Bu ayrılığın sonradan olmasındansa, şimdi olmasının daha iyi olduğunu" dile getirdi.
Kraliyet kurallarına göre, Kral Gustav'dan sonra kraliyet tahtına en büyük çocuk olarak Prenses Victoria'nın geçmesi bekleniyor. Victoria'nın yakın zamanda evlenmesi bekleniyor. Bundan önce de, Prenses Madeleine ile Victoria arasında evlenme tarihleri konusunda bazı tartışmalar yaşanmış, bunlar da basına yansımıştı. Uzun süredir nişanlı kalan Victoria'nın bir türlü evlenmemesi, dolayısıyla da Prenses Madeleine'nin evlilik yolunun bir türlü açılmamasından dolayı kız kardeşler arasında bazı tartışmalar yaşanmıştı.
Prenses Madeleine, son zamanlarda yapılan anketlerde Avrupa'nın en güzel ve en alımlı prensesi olarak çıkmaktaydı. Prenses Madeleine'nin aldatılmış olması, ülkede şaşkınlık meydana getirdi.