İFF'de Altın Lale ödülünü Vavien aldı

29. İstanbul Film Festivali'nin kapanış töreninde Altın Lale Yılın En İyi Film Ödülü 'Vavien'e layik görüldü.

İFF'de Altın Lale ödülünü Vavien aldı
  İstanbul Kü ; ltü ; r Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda dü ; zenlenen 29 . Uluslararası İstanbul Film Festivali ' nin Altın Lale Ö ; dü ; lleri , Lü ; tfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ' ndaki Kapanış Galası ' yla sahiplerine verildi . Mehmet Ali Alabora ' nın sunuculuğunu ü ; stlendiği gecede ' Altın Lale Yılın En İyi Tü ; rk Filmi ' ö ; dü ; lü ; Yağmur Taylan ve Durul Taylan ' ın yö ; netmenliğini yaptığı Engin Gü ; naydın ve Binnur Kaya ' nın başrolde oynadığı ' Vavien ' filmine verildi . Miraz Bezar ' ın yö ; netmenliğini yaptığı Diyarbakır ' da ç ; ekilen ve ç ; atışmalı dö ; nemde anne babasını kaybeden iki ç ; ocuğun dü ; nyasını konu alan ' Ben Gö ; rdü ; m ' ( Min Dî ; t ) filmi gecede 3 ö ; dü ; lü ; n sahibi oldu . Bezar , ' Altın Lale Yılın En İyi Yö ; netmeni ' , filmin ç ; ocuk oyuncusu Şenay Orak ' En İyi Kadın Oyuncu ' , Musafa Biber ise ' En İyi Mü ; zik ' ö ; dü ; llerini aldılar . ' Yılın En İyi Tü ; rk Filmi ' ve ' Yılın En İyi Yö ; netmeni ' ne , Kü ; ltü ; r ve Turizm Bakanlığı 50 bin TL değerinde para ö ; dü ; lü ; verdi . Bezar , yaptığı konuşmada Evrim Alataş ' ın hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu ü ; zü ; ntü ; yü ; dile getirerek , tü ; m Diyarbakır halkına teşekkü ; r etti . Gecenin yıldızı ' Ben Gö ; rdü ; m ' deki rolü ; yle beğeni toplayan Şenay Orak oldu . Orak , ö ; dü ; lü ; nü ; tü ; m sokak ç ; ocukları adına aldığını ifade etti .

TAYLAN BİRADERLER Ö ; DÜ ; LE DOYMADI

29 . Uluslararası İstanbul Film Festivali Kapanış Galası ' nda Kardeş Tü ; rkü ; ler sahne aldı . Gecede ü ; nlü ; oyuncu Klaus Maria Brandauer ' e ' Yaşam Boyu Başarı Ö ; dü ; lü ; ' verildi . Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu FIPRESCI Ö ; dü ; lleri ise Uluslararası Yarışma ' da Sté ; phane Brizé ; ' nin Matmazel Chambon , Ulusal Yarışma ' da Yağmur Taylan ve Durul Taylan ' ın ' Vavien ' adlı filmlerine layik gö ; rü ; ldü ; .

Eczacıbaşı anısına verilecek

ULUSLARARASI İstanbul Film Festivali ' nde 1985 yılından beri verilen ' Uluslararası Yarışma Altın Lale Ö ; dü ; lü ; ' , bu yıldan itibaren Eczacıbaşı Topluluğu ' nun desteğiyle Şakir Eczacıbaşı anısına verilmeye başlandı . Ö ; dü ; l , bu yıl , Belç ; ikalı yö ; netmen Felix van Groeningen ' in ' Şeylerin Boktanlığı ' adlı filmine verildi . Altın Lale Uluslararası Yarışma Jü ; risi Başkanı Klaus Maria Brandauer ' in aç ; ıkladığı ö ; dü ; lü ; , tö ; rende bulunamayan yö ; netmen adına filmin oyuncuları Wouter Hendrickx ve Bert Haelvoet aldı . Uluslararası Yarışma Altın Lale Ö ; dü ; lü ; , Eczacıbaşı Topluluğu tarafından verilecek 25 bin euroluk para ö ; dü ; lü ; yle de destek gö ; recek .

Emek Sineması ' na vefa! Yıktırmayacağız

İKSV ' NİN kapanış galasına Emek Sineması ' nın yıkılmaması iç ; in gerç ; ekleştirilen protestolar damgasını vurdu . 86 yıllık geç ; mişiyle İstanbul ' da ve Tü ; rk sinema tarihinde bü ; yü ; k bir yer edinen ve 28 yıldır Uluslararası İstanbul Film Festivali ' ne ev sahipliği yapmış olan Emek Sineması ' nın eski gö ; rü ; ntü ; lerinden hazırlanan ö ; zel bir video klip gö ; sterildi . Ö ; dü ; l alan hem yerli ve hem de yabancı sanatç ; ılar , Emek Sineması ' nın yıkılmasına tepki gö ; sterdi . Salonun iç ; inde de ' Emek Sineması Bizimdir Yıktırmayacağız ' yazan bir pankart aç ; ıldı . Ü ; st localardan da Emek Sineması ' nın yıkılmasını protesto eden kağıtlar verildi .

Dü ; ğü ; ne ' kü ; l ' vurgunu

ESKİ başbakan ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz ' ın yeğeni , Turgut-Claduia Yılmaz ç ; iftinin bü ; yü ; k kızları Didem Yılmaz ö ; nceki gece Four Seasons Otel ' de Yusuf Kazas ile hayatını birleştirdi . 600 davetlinin katıldığı dü ; ğü ; ne Almanya ' dan gelecek konuklar , İzlanda ' da faaliyete geç ; en Eyjafjallajokull Yanardağı ' nın pü ; skü ; rttü ; ğü ; kü ; l bulutlarından uç ; ak seferlerinin iptal olması nedeniyle yer almadı . Bugü ; ne kadar basında gö ; zü ; kmekten hoşlanmayan Didem Yılmaz , dü ; ğü ; nü ; nde de objektif karşısına geç ; medi . Turgut Yılmıaz , &ldquo ; Kızımız başına buyruktur . İç ; eri girmeden ö ; nce rica eder , fotoğraf ç ; ektiririz ama istemezse yapacağımız bir şey yok&rdquo ; dedi . Nikâ ; h saatinde salona arka taraftan giren ç ; ift , basına poz vermek istemedi . Turgut Yılmaz ' ın devreye girmesi ile birlikte yeni evli ç ; ift basınla nikâ ; h karelerini paylaştı .

Ö ; dü ; l kazananlar Filmler

* Altın Lale En İyi Film : Vavien

* En İyi Yö ; netmen : Miraz Bezar - Min Dî ; t - Ben Gö ; rdü ; m

* En İyi Kadın Oyuncu : Şenay Orak - Min Dî ; t - Ben Gö ; rdü ; m

* En İyi Erkek Oyuncu : Tansu Biç ; er - Beş Şehir

* En İyi Senaryo : Engin Gü ; naydın - Vavien

* En İyi Gö ; rü ; ntü ; Yö ; netmeni : Barış Ö ; zbiç ; er - Bal

* En İyi Mü ; zik : Mustafa Biber - Min Dî ; t - Ben Gö ; rdü ; m

* Jü ; ri Ö ; zel Ö ; dü ; lü ; : Bal - Semih Kaplanoğlu