Ergenekon Davasında 2 Tahliye İstanbul

-ERGENEKON DAVASINDA 2 TAHLİYE İSTANBUL (A.A) - 17.04.2010 - İKİNCİ 'ERGENEKON' DAVASININ TUTUKLU SANIKLARINDAN TEĞMEN CİHAN ARIK VE HÜSEYİN KESKİ-E

 

-ERGENEKON DAVASINDA 2 TAHLİYE

İSTANBUL ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - İkinci ' Ergenekon ' davasının tutuklu sanıklarından Teğmen Cihan Arık ve Hüseyin Keskin tahliye edildi .

İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada , sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar , hakim Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı .

Buna göre mahkeme heyeti , dosya kapsamı ve suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak , 18 aydır tutuklu olan Hüseyin Keskin ve Teğmen Cihan Arık ' ın tahliyesine karar verdi .

-YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI-

Tahliyelerine karar verilen sanıklar Hüseyin Keskin ve Cihan Arık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu .

İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar , yaklaşık 5 saatlik aranın ardından , hakim Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı .

Buna göre , tutuklu sanık Mustafa Dönmez ' in talebi doğrultusunda , dilekçesinde belirttiği kroki ve suikast planının bulunduğu emanet eşyasının istenmesine , geldiğinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilerek , belgeler üzerinde parmak izi ve avuç içi izi olup olmadığının bu kurumdan sorulmasına karar verildi .

Sanık Fahri Süslü ' nün talebi üzerine , iddianamede yer alan Ali Balkız , Kazım Genç , Minas Durmazgüler ve Mesrob Mutafyan ' a yönelik olduğu iddia edilen suikast planlarından ilk olarak ne zaman haber alındığının , hangi tedbirlerin uygulandığının Beşiktaş ' taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından sorulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti , dosya sanıklarına ait emanette bulunan bilgisayarların sayısının tespiti ile inceleme yapılan bilgisayarların hard disklerinin çıkarılmasına , çıkarılan hard disklerin ayrı emanete aldırılarak , bilgisayarların da ilgili sanıklara iadesine karar verdi .

Mahkeme heyeti , sanıklara ait fotoğraf makinesi şeklindeki dijital aygıtların emanet eşyaları içerisinden seçilmesine , varsa hafıza kartları çıkarıldıktan sonra sanıklara iadesine hükmederek , sanık Mustafa Levent Göktaş hakkındaki koruma kararının da dosyaya konulmasını kararlaştırdı .

Tahliye olan sanıklar Hüseyin Keskin ve Cihan Arık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti , diğer 38 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi .

Mahkeme heyeti , duruşmayı 3 Mayıs Pazartesi günü saat 09 . 00 ' a erteledi .

17 . 04 . 2010 07 : 16 : 28