Suyla çalışan otolar geliyor

Suyla çalışan otomobiller gerçek mi oluyor? Tam olarak değil ama cevap yine de evet!

Suyla çalışan otolar geliyor
  Bir MIT araştırma grubu modifiye edilmiş bir virü ; s ve gü ; neş ışığını kullanarak suyu , hidrojen ve oksijen atomlarına ayırmayı başardı .

Araştırma grubu , katalizö ; r molekü ; lleri ve biyolojik pigmentleri etkileyip onlara bağlanan , M13 adını verdikleri bir bakteriyel virü ; s geliştirdiler . M13 bö ; ylece oksijeni , su molekü ; llerinden ayırabiliyor .

Virü ; s aslında bu reaksiyonda bir inşaat iskelesi gö ; revi gö ; rü ; yor , pigmentleri ve katalizö ; rleri doğru şekilde sıralayıp suyun ayrışma reaksiyonunu tetiklemelerini sağlıyor .

Aslında bu haliyle , sudan elde edilen hidrojen atomları da proton ve elektronlarına ayrılıyor . Geliştirilmekte olan sistemin ikinci bir kısmı da , bunların tekrar hidrojen atom ve molekü ; lleri haline gelmesini sağlayacak . Araştırmacılar ayrıca daha ucuz bir katalizö ; r kullanmanın da yollarını arıyor .

Depolanan hidrojen , yakıt pilleri kullanılarak elektrik ü ; retilebilir ya da taşıtlar iç ; in sıvı yakıt olarak kullanılabilir . Ayrıca gü ; neş ışığı ilk kez bö ; yle bir reaksiyonu gerç ; ekleştirebilmek iç ; in doğrudan kullanıldı .