'Kosmos' İle 7 Film Yarın Vizyonda İstanbul (a.a)

-'KOSMOS' İLE 7 FİLM YARIN VİZYONDA İSTANBUL (A.A) - 15.04.2010 - BU HAFTA 2'Sİ YERLİ OLMAK ÜZERE 8 FİLM SİNEMASEVERLERLE BULUŞACAK. NESLİ ÇÖLGEÇEN-'

 

- ' KOSMOS ' İLE 7 FİLM YARIN VİZYONDA

İSTANBUL ( A . A ) - 15 . 04 . 2010 - Bu hafta 2 ' si yerli olmak üzere 8 film sinemaseverlerle buluşacak .

Nesli Çölgeçen ' in yönettiği ve Onur Saylak , Deniz Boyner , Ahu Türkpençe ile Sümer Tilmaç ' ın oynadığı Denizden Gelen/Zeytin Dalı ' bir polis , bir çocuk ve bir kadının hikayesini beyaz perdeye aktarıyor .

Doğu ' dan Batı ' ya göçü anlatan ve ön yargıların kırılması için hoşgörünün gerektiğini vurgulayan filmin konusu şöyle :

' Polis Halil , bir Afrikalı göçmenin ölümüne sebep olur . Olayın vicdani sorumluluğu Halil ' i kendi dünyasına hapseder . Jordan ise annesiyle birlikte başladığı yolculuğu Yunanistan ' da buluşacağı babasıyla İngiltere ' de sonlandıracaktır . Bu , haftalar sürecek olan kaçak yolculuktur . Babasına ulaşmadan önceki son durağı Dalyan ' da Jordan ' la Halil ' in yolları kesişir . '

-HIRSIZ KOSMOS-

Reha Erdem ' in yönettiği ve Sermet Yeşil , Türkü Turan , Hakan Altuntaş ile Sabahat Doğanyılmaz ' ın oynadığı ' Kosmos ' , hırsız bir mucizecinin maceralarını yansıtıyor .

Doğa üstü güçleri olduğuna inanılan Kosmos ' un hikayesini akıcı bir üslupla anlatan filmin konusu şöyle :

' Kosmos mucizeler yaratan bir hırsızdır . Dağlardan , taşlardan , ağlayarak ve sanki birilerinden kaçar gibi gelir bu zaman dışı sınır şehrine . Şehre girer girmez , nehirde boğulan bir küçük çocuğu kurtarır ve mucize yaratan insan olarak hemen kabul görür şehirde . Kosmos ' un gelmesiyle şehirde soygunlar ve mucizeler birbirini kovalarken , şehirliler , Kosmos ' un insanları iyileştirme gücünü keşfederler . '

-GENÇ VİCTORİA-

Jean-Marc Valle ' nin yönettiği ve Emily Blunt , Rupert Friend , Paul Bettany ile Miranda Richardson ' ın oynadığı ' Genç Victoria/The Young Victoria ' , bir dönem filmi olarak öne çıkıyor .

Kraliçe Victoria ' nın genç yaşında iktidara yürüyüşünün anlatıldığı filmde , Kraliçe Victoria ' nın kraliyet ailesi içindeki iktidar kavgalarının nesnesi olmaktan , Prens Albert ile yaşadığı romantik yakınlaşmaya ve dillere destan evliliğine değiniliyor . Britanya tarihinin en uzun süre tahtta kalan kraliçesi Victoria ' nın entrikalarla örülü öyküsü , İngiliz oyunculardan oluşan kadrosuyla daha da güçleniyor .

- ' ÖLÜM ÇIĞLIĞI ' DEVAM EDİYOR-

Jaume Balaguero ile Paco Plaza ' nın yönettiği ve Oscar Sanchez Zafra , Ariel Casas , Alejandro Casaseca ile Pablo Rosso ' nun oynadığı ' [REC]/ ( Rec 2 ) ' , korku filmi sevenleri sinema salonlarına çekecek .

' [REC]1 : Ölüm Çığlığı ' filminin devamı olan ve el kamerasıyla çekilen filmin konusu özetle şöyle :

' Karantinaya alınan binanın içinde kapana kısılmış insanlarla iletişimin kesilmesi üzerinden henüz birkaç dakika geçmiştir . İçeride neler olduğunu kimse tam olarak bilemez . Dışarıda ise kargaşa hakimdir . Binaya girmek ve durumu incelemek Özel Harekat Birimi için çok basit bir görevdir aslında . Ama hepimizin bildiği gibi , görünürdeki durum yanıltıcı olabilir . '

-SUDAKİ ZEHİR-

Breck Eisner ' ın yönettiği ve Timothy Olyphant , Radha Mitchell , Joe Anderson ile Danielle Panabaker ' ın oynadığı ' Salgın/The Crazies ' bir salgını anlatıyor .

Şehir suyundaki maddeyle canavarlaşan insanların vahşetini sergileyen filmin konusu şöyle :

' Şehir sularına karışan zehirli bir madde , kasaba sakinlerini psikopat katillere dönüştürdüğünden , yetkililer kasabayı karantinaya almaya karar verirler . Kasaba sakinlerinin kontrollerini kaybederek birer caniye dönüşmeleriyle Amerikan rüyası sona erer . Salgını önlemeye çalışan askeriye , kasabaya girişi ve çıkışı engelleyince , sağlıklı kalanlarla gözü dönmüş katiller arasında bir kaos başlar . '

-MODA DÜNYASINDAN HOOLYWOOD ' A-

Colin Firth , Julianne Moore , Nicholas Hoult ile Matthew Goode ' un oynadığı ' Tek Başına Bir Adam/A Single Man ' , filminin yönetmeni dünyaca ünlü moda tasarımcısı Tom Ford .

Filmde , orta yaşlı , eşcinsel bir İngilizce öğretmeninin uzun yıllar birlikte olduğu sevgilisinin ölümünün ardından yaşadığı bir gün anlatılıyor . İlk uzun metraj denemesi olduğu için Tom Ford ' un finansmanını bizzat karşıladığı bu filmdeki performansıyla Colin Firth , En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ' a adaya gösterildi

-ŞARKILAR BİTMESİN-

Julie Anne Robinson ' ın yönettiği senaryosunu ise Nicholas Sparks ' ın üstlendiği ' Last Song/Son Şarkı ' filminde , Avustralyalı aktör Liam Hemsworth ile Miley Cyrus rol aldı .

Miley Cyrus ' ın , babasının yanına yaz tatilini geçirmeye gönderilen genç ve asi bir kızı canlandırdığı filmde , baba kız ilişkisi ele alınıyor .

Shane Acker ' ın yönettiği ve Elijah Wood , John C . Reilly , Jennifer Connelly ile Christopher Plummer ' ın oynadığı ' 9 Nine ' haftanın öne çıkan fantastik filmi olarak gösteriliyor .

Fantastik filmler dünyasına yeni bir soluk getiren filmin konusu özetle şöyle :

' Yakın bir gelecekte dünyadaki makineler isyan ederek insanlığa savaş açar . Toplumsal çalkantılarla insan nüfusu neredeyse silindikten sonra makinelerin çoğu kapanır . Dünyamız yıkılırken dokuz küçük , dikişli bez bebeğe can verilir . Hedefleri arta kalan canavar makinelerdir . '

15 . 04 . 2010 11 : 41 : 28