İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Gto'yu Ziyaret Etti

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan'ı ziyaret etti.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Gto'yu Ziyaret Etti
  GTO Yö ; netim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan , ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında , ' Tü ; rkiye ile İtalya arasında ö ; nemli ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra tarihten gelen iyi dostluk ilişkileri de mevcut . İtalya , AB ' ye ü ; yelik sü ; recinde Tü ; rkiye ' ye destek veren ü ; lkelerin başında geliyor . İtalya aynı zamanda ç ; ok iyi bir dış ticaret partnerimiz . İki ü ; lke arasındaki ticaret hacmi ekonomik kriz nedeniyle azaldı ancak biz bu durumun geç ; ici olduğuna inanıyoruz ' dedi .

İtalya ' nın Ankara Bü ; yü ; kelç ; isi Carlo Marsili de , İtalya ile Tü ; rkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerde sağlanan gelişmelerin mutluluk verici olduğunu belirtti . 2004 yılında Gaziantep ' e ilk kez geldiğini hatırlatan Marsili , ' Gaziantep ile İtalya arasındaki dış ticaret hacmi , o tarihten itibaren karşılıklı olarak gelişti . Bu ziyaretimizde de hali hazırda zaten ç ; ok dü ; zgü ; n olan ticari ve ekonomik ilişkileri daha ileri noktalara nasıl taşıyabileceğimizi gö ; rü ; şeceğiz . Ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde aç ; ılacak Gaziantep Fuarına katılım konusunu konuşacağız . İtalya ' nın ticari ve ekonomik ağırlığını GAP bö ; lgesindeki tü ; m illere yaymak istiyoruz . Bu nedenle Gaziantep ' ten sonra Şanlıurfa ve Mardin ' e gideceğiz ' diye konuştu .

Konuşmaların ardından GTO Başkanı Mehmet Aslan , Bü ; yü ; kelç ; i Marsili ' ye gü ; nü ; n anısına plaket verirken , Marsili ise Başkan Aslan ' a hediye takdim etti .